Hammond: Guvernul britanic nu exclude continuarea unor plăți la bugetul UE după Brexit, pentru acces la piața unică

Hammond: Guvernul britanic nu exclude continuarea unor plăți la bugetul UE după Brexit, pentru acces la piața unică
scris 6 dec 2016

Ministrul britanic de Finanțe Philip Hammond a declarat marți că Guvernul nu exclude posibilitatea de a efectua în continuare plăți la bugetul Uniunii Europene, după Brexit, pentru a menține un acces bun al exportatorilor pe piața unică, relatează Reuters.

”Dorim să păstrăm deschise toate opțiunile”, a declarat Hammond reporterilor la Bruxelles, scrie News.ro.

Săptămâna trecută, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus că plata accesului la piața unică este o posibilitate pentru viitorul relației Marii Britanii cu UE.

Întrebat despre comentariile lui Davis, Hammond a spus că ”este ceva ce trebuie analizat, costurile și beneficiile, bazate pe interesele contribuabililor britanici”.

Duminică, ministrul de Externe Boris Johnson a declarat că Marea Britanie ar putea contribui la anumite programe ale UE, după Brexit, dar că Guvernul va redobândi controlul asupra banilor săi și nu va mai cheltui sume mari pentru Bruxelles.

MedLife vrea să se listeze pe bursă la o capitalizare de piață de 156 milioane euro CITEȘTE ȘI MedLife vrea să se listeze pe bursă la o capitalizare de piață de 156 milioane euro

Oamenii de afaceri, investitorii și parlamentarii din opoziție cer mai multă claritate referitoare la poziția Guvernului în negocieri, înainte de a declanșa procedura oficială de ieșire din Uniunea Europeană, până la sfârșitul lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
philip hammond