Inalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 3 decembrie judecarea apelului formulat de Liviu Dragnea la condamnarea de trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu

Inalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 3 decembrie judecarea apelului formulat de Liviu Dragnea la condamnarea de trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2018

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a amânat, luni, pentru data de 3 decembrie judecarea apelului formulat de liderul PSD, Liviu Dragnea, la condamnarea de trei ani și șase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Instanța supremă s-a reunit, luni, în ședință și a decis o nouă amânare în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, contestă condamnarea la închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Noul termen a fost stabilit pentru data de 3 decembrie, scrie News.ro.

La primul termen din apel, în 8 octombrie, Dragnea a solicitat timp pentru a-și angaja un apărător.

Ministrul Muncii anunță că salariul minim pe economie se va majora din 1 decembrie și va fi diferențiat în funcție de studii CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii anunță că salariul minim pe economie se va majora din 1 decembrie și va fi diferențiat în funcție de studii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea, în 30 septembrie, că nu mai are așteptări legat de apelul la decizia de condamnare a sa la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, el susținând că, cel puțin în ceea ce îl privește, nu mai are încredere că justiția este oarbă.

"Eu să mă mai duc cu credința că în România nu poți fi condamnat nevinovat, nu", a susținut liderul PSD.

"Nu prea mai am așteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că, cel puțin în ceea ce mă privește, și nu numai, că justiția este oarbă, după ce am primit a doua condamnare fără nicio probă. Să spui că nu sunt probe și să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, să trimiți în închisoare un om fără probe, iertați-mă, dar.. Asta înseamnă lovituri asupra statului de drept în România. Când vezi că se întâmplă lucrurile astea, ce să mai pui în rezervorul de încredere? Când știi că sunt dosare pe care le au magistrații, te duci cu gândul că nu toate deciziile se iau pe libera conștiință. Au fost multe informații care au ajuns la mine înainte de termen, dar nu le-am dat importanță", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Magistrații instanței supreme au finalizat, în 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, arătând că, prin influență și putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute - președinte atât al organizației județene a PSD Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”, aratau magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit acestora, "în reușita demersului său infracțional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

viewscnt
Afla mai multe despre
iccj
dragnea