Inspectorii antifraudă din ANAF au dat amenzi de 2,7 milioane lei proprietarilor de restaurante și cluburi cu nereguli

Inspectorii antifraudă din ANAF au dat amenzi de 2,7 milioane lei proprietarilor de restaurante și cluburi cu nereguli
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat 459 de terase, restaurante și cluburi în perioada 16-17 iunie și au aplicat sancțiuni totale de 2,67 milioane lei (circa 581.000 de euro), potrivit unui comunicat publicat marți de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inspectorii antifraudă au aplicat 628 sancțiuni contravenționale, din care 436 amenzi și 192 avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 2,59 milioane lei, scrie News.ro.

În plus, inspectorii ANAF au confiscat bani și bunuri în valoare de 77.408 lei și au suspendat activitatea a nouă firme pentru nereguli grave, precun neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.

Inspectorii Fiscului au verificat într-o singură zi peste 200 de service-uri auto. Un sfert dintre sancțiuni au fost avertismente CITEȘTE ȘI Inspectorii Fiscului au verificat într-o singură zi peste 200 de service-uri auto. Un sfert dintre sancțiuni au fost avertismente

Anterior,  în 15 iunie, ANAF a controlat 208 de contribuabili, iar inspectorii Fiscului au decis sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.22 milioane lei, reprezentând amenzi și confiscări.

De asemenea, în perioada 25-27 mai, inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au aplicat amenzi și confiscări în valoare de 2,97 milioane lei în cadul unei operațiuni denumite "Ceres", prin care a verificat centrele comerciale, piețele și târgurile în care se vând fructe și legume proaspete.

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat și anul trecut acțiuni de control la nivel național, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerț și hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.

În ultimul an, inspectorii ANAF au demarat mai multe operațiuni, precum Cristal, Venus, Hermes și Helios.

Potrivit estimărilor Consiliului Fiscal, statul român pierde 17 miliarde de euro în fiecare an doar din evaziunea fiscală din neplata TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
restaurante
cluburi
amenzi