Ionuț Dumitru: Trebuie să ne gândim la impozitarea muncii; problemele cele mai mari le avem la CAS

Ionuț Dumitru: Trebuie să ne gândim la impozitarea muncii; problemele cele mai mari le avem la CAS
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2018

România ar trebui să se gândească la impozitarea muncii, dar problemele cele mai mari le avem la CAS, cu o cotă foarte mare aplicată la salarii în timp ce pentru alte venituri se face impozitare la nivelul salariului minim, a declarat, vineri, pentru Agerpres, președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Reacții la interesul ANAF pentru nunți, anunțat de Profit.ro - de la surprinzător de multe aprobări, la indignare și glume: Să aplice Legea prevenirii cu amendă la a 2-a nuntă... Fisc tip IKEA, tu plătești, tu controlezi! Furtul miresei nu-i infracțiune? CITEȘTE ȘI Reacții la interesul ANAF pentru nunți, anunțat de Profit.ro - de la surprinzător de multe aprobări, la indignare și glume: Să aplice Legea prevenirii cu amendă la a 2-a nuntă... Fisc tip IKEA, tu plătești, tu controlezi! Furtul miresei nu-i infracțiune?

"Trebuie să ne gândim la impozitarea muncii într-adevăr, dar cred că problemele cele mai mari le avem la CAS, dacă mă întrebați pe mine. Adică avem o cotă foarte mare de CAS (contribuția de asigurări sociale, n.r.) pentru salarii în timp ce pentru alte forme de venit e pur și simplu nimic, impozitare la nivelul salariului minim", a declarat Ionuț Dumitru, întrebat despre declarațiile economistului-șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Hans Timmer, pe tema impozitării în România.

Guvernul ar trebui să regândească întregul sistem de protecție socială din România, întrucât tinerii nu găsesc nicio formă de protecție în mecanismul actual, iar autoritățile să ia în calcul inclusiv renunțarea la cota unică în favoarea unui impozit progresiv, a declarat, vineri, Hans Timmer, economist-șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, într-o conferință de presă susținută la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitru
cas