Klaus Iohannis a semnat decretul de modificare și completare a Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe

Klaus Iohannis a semnat decretul de modificare și completare a Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe
scris 22 mar 2018

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

În luna ianuarie, el a trimis Parlamentului spre reexaminare legea care transpune directiva europeană privind gestiunea colectivă a acestor drepturi și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă, scrie News.ro.

În cererea adresată atunci președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, Iohannis arăta că legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 transpune Directiva nr. 2014/26/UE.

DOCUMENT Plafonul de 300.000 de lei pentru înregistrare în scop de TVA a fost promulgat de Președinție. Legea include reguli tranzitorii pentru aplicarea din acest an CITEȘTE ȘI DOCUMENT Plafonul de 300.000 de lei pentru înregistrare în scop de TVA a fost promulgat de Președinție. Legea include reguli tranzitorii pentru aplicarea din acest an

„Legea definește entitățile de gestiune independente, introduce dispoziții cu privire la modul de organizare, funcționare și desfășurare a activității organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, stabilește procedura de acordare a licențelor multiteritoriale pentru drepturile online asupra operelor muzicale de către organismele de gestiune colectivă, reconfigurează atribuțiile Oficiului Român pentru Drepturile de Autor și intervine asupra regimului sancționator. Totodată, prin dispoziții tranzitorii se prevede încetarea aplicabilității anumitor dispoziții cuprinse în metodologiile aflate în curs de derulare”, arată documentul din ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
drepturi de autor