Mihaela Mitroi, PwC: Mediul de afaceri ar dori să poată distribui dividende în cursul anului

Mihaela Mitroi, PwC: Mediul de afaceri ar dori să poată distribui dividende în cursul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2015

România intră într-o zonă de competitivitate prin reducerea impozitului pe dividende la 5%, dar posibilitatea de a distribui dividende în cursul anului, dorită de mediul de afaceri, nu este încă posibilă, a arătat Mihaela Mitroi, partener PwC. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Suntem în frumoasa situație în care vom avea un impozit pe dividende de 5%. Suntem extrem de interesați să distribuim dividendele începând cu anul viitor pentru că de atunci se aplică reducerea impozitului pe dividende la 5%, deci vrem să distribuim cu 1 ianuarie 2016 și suntem interesați să folosim facilitatea cât mai benefic", a spus Mitroi. 

Ea a precizat că mediul de afaceri ar dori să distribuie dividendele în cursul anului. 

"Am dori ca reducerea impozitului pe dividende să fie însoțită și de posibilitatea de a se distribui dividendele în cursul anului, ceea ce nu se întâmplă deocamdată. Intrăm într-o zonă de competitivitate comparativ cu alte țări europene unde impozitul pe dividende este 0%, ca de exemplu Cipru sau Marea Britanie. Vom fi direct interesați să avem posibilitatea de a distribui după 1 ianuarie 2016", a explicat reprezentantul PwC. 

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, mai multe modificări la Codul Fiscal, printre care reducerea TVA la apă la 9%, diminuarea impozitelor pe dividende de la 16% la 5%, schimbarea regimului de impozitare a microîntreprinderilor și scutirea de impozit pe profit pentru unitățile din învățământul preuniversitar. 

În cazul dividendelor, reducerea cotei de impozitare de la 16% la 5% intră în vigoare începând de la 1 ianuarie 2016 și se va aplica pentru dividendele distribuite persoanelor române, fizice și juridice, precum și dividendelor obținute, din România, de persoane nerezidente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende
pwc
mihaela mitroi
impozit