Ministrul britanic de Finanțe va continua creșterea impozitelor și vrea să folosească Brexitul ca ”un catalizator” pentru dezvoltarea țării

Ministrul britanic de Finanțe va continua creșterea impozitelor și vrea să folosească Brexitul ca ”un catalizator” pentru dezvoltarea țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a semnalat vineri că va continua creșterea impozitelor, subliniind în același timp necesitatea de a dezvolta Brexitul într-un ”catalizator” pentru creșterea economică a Marii Britanii, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cea mai bună reducere a taxelor în acest moment este încetinirea inflației”, a spus Hunt într-un discurs adresat giganților tehnologiei, inclusiv Amazon, Google și Meta, în timp ce urmărește să alunge ”pesimismul” economic din Regatul Unit.

În ultimele luni a lipsit optimismul din economia Marii Britanii, a arătat Hunt.

Ministrul le-a spus companiilor că sunt importante pentru perspectivele Regatului Unit, dar a adăugat că ”Marea Britanie este vitală și pentru viitorul lor” și le-a cerut ajutorul pentru a face din țară ”următoarea Silicon Valley a lumii”.

Câciu: Ajustări fiscale din 2025-2026, cu dezbatere nu mai devreme de 2024 CITEȘTE ȘI Câciu: Ajustări fiscale din 2025-2026, cu dezbatere nu mai devreme de 2024

Ministrul de Finanțe a subliniat importanța de a face din Marea Britanie un loc în care companiile doresc să facă afaceri. El a arătat că Marea Britanie trebuie să aibă ”nimic mai puțin decât cel mai competitiv regim fiscal al oricărei țări majore”, în ciuda restabilirii creșterii planificate a impozitului pe profit de la 19% la 25%, după ce creșterea fusese abandonată de fostul ministru de Finanțe Kwasi Kwarteng.

Ultimele comentarii ale lui Hunt s-au referit mai mult la îmbunătățirea imaginii circumstanțelor economice din Marea Britanie decât la furnizarea de noi politici, consideră Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown.

DOCUMENT Declarația 112 va avea o nouă variantă CITEȘTE ȘI DOCUMENT Declarația 112 va avea o nouă variantă

″Jeremy Hunt a scăpat de imaginea de pompier pentru cea de muncitor în construcții, hotărât să ajute la reconstruirea economiei Marii Britanii. Dar nu există beton cu uscare rapidă, pentru a oferi o soluție imediată la stagnarea în care se află Regatul Unit”, a scris Streeter într-o notă de analiză.

Detaliile ”lipsesc foarte mult”, a adăugat ea, spunând că ”arhitecții acestui plan nu sunt în mod clar siguri cum va fi plătit”.

Lira sterlină a scăzut cu 0,25% față de dolar, atingând 1,237 dolari, în urma discursului.

Discursul lui Hunt a avut loc în timp ce rata inflației din Regatul Unit a atins 10,5% în decembrie, cu mult peste ținta de 2% a Băncii Angliei.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
brexit
taxe
impozite