Ministrul Muncii: Cum va acoperi statul unele salarii

Ministrul Muncii: Cum va acoperi statul unele salarii
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Sprijinul pentru revenirea în activitate ar putea fi de 35% - 45% din valoarea brută a costului salarial, fiind la început de tip fix și apoi redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată, a afirmat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

"Urmează să decidem (cuantumul pentru măsurile de susținere activă care presupun acoperirea unei părți din costul salarial - n.r.) prin consultările pe care le avem. Avem direcții care variază de la 35% - la 45%. Pe aici suntem cu discuțiile între noi și partenerii sociali. Țin cont de părerile acestora", a spus Alexandru, la postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale CITEȘTE ȘI Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale

Ea a menționat că este posibil ca sprijinul să fie acordat timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, dar într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

Ministrul Muncii a precizat că sprijinul va fi calculat la valoarea brută din costul salarial pentru că se dorește "să se imprime această cultură a plății contribuțiilor către stat".

"Rămâne să decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea în activitate. Cel mai probabil, în prima parte va fi un sprijin fix, după care sprijinul va scădea, pe măsură ce activitatea respectivei entități economice se reia. Deci, va fi un sprijin care va fi la început într-un anumit cuantum, după care va scădea", a concluzionat Violeta Alexandru. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul muncii
violeta alexandru
sprijin salarial