Numărul contractelor de muncă suspendate de la declararea stării de urgență - în creștere

Numărul contractelor de muncă suspendate de la declararea stării de urgență - în creștere
scris 8 mai 2020

Numărul contractelor de muncă suspendate de la declararea stării de urgență (16 martie) a ajuns joi la 925.075, potrivit informațiilor centralizate de Inspecția Muncii și publicate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Este cea de-a patra consecutivă zi în care numărul contractelor de muncă suspendate de la instaurarea stării de urgență este în creștere, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Declarația Unică - Guvernul a amânat termenul. Vor fi acordate bonificații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Declarația Unică - Guvernul a amânat termenul. Vor fi acordate bonificații

Dintre cele 925.075 de contracte de muncă suspendate anunțate joi, un număr de 278.472 de contracte suspendate erau din industria prelucrătoare, 166.060 din sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, iar 112.873 din domeniul hoteluri și restaurante.

Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgență a ajuns joi la 325.526, dintre care 58.837 erau din domeniul comerțului cu ridicata și amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, 57.073 din industria prelucrătoare, iar 46.264 din sectorul construcțiilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de munca
ministerul muncii