ONRC: Depunerea declarației privind beneficiarul real se suspendă pe perioada stării de urgență

ONRC: Depunerea declarației privind beneficiarul real se suspendă pe perioada stării de urgență
scris 23 mar 2020

Depunerea declarațiilor privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice este suspendată pe perioada stării de urgență, transmite Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

"Pe durata stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României se suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real", se arată într-un anunț al ONRC.

Potrivit sursei citate, termenul de depunere a declarației privind beneficiarul real, prevăzut de art. 56 alin. (4) și 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, se prelungește cu 3 luni, de la data încetării stării de urgență, conform art. XI alin. (1) din Ordonanța de urgență nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230/21.03.2020.

După cum a relatat Profit.ro, obligația depunerii declarațiilor privind beneficiarii reali este pregătită să fie eliminată în cazul societăților, inclusiv asociații și fundații, formate doar din persoane fizice, potrivit unei propuneri legislative. Totodată, este propusă eliminarea depunerii declarației anuale și menținerea doar a obligației de a depune o declarație privind beneficiarii reali oricând intervine o schimbare în societate.

viewscnt
Afla mai multe despre
beneficiar real societati comerciale
declaratie beneficiar real onrc
suspendare depunere declaratie beneficiar real
stare de urgenta coronavirus