Panama Papers: Curtea Supremă din Pakistan decide că nu există suficiente dovezi de corupție pentru demiterea premierului

Panama Papers: Curtea Supremă din Pakistan decide că nu există suficiente dovezi de corupție pentru demiterea premierului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Curtea Supremă din Pakistan a decis că nu există suficiente dovezi de corupție pentru îndepărtarea lui Nawaz Sharif din funcția de premier al țării, în urma scandalului Panama Papers și a ordonat o anchetă aprofundată în transferurile de bani, relatează BBC News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 1.500 de ofițeri de poliție au fost desfășurați în jurul sediului instanței din Islamabad. Manifestanții care s-au strâns în apropiere au cerut demisia șefului Guvernului, scandând „Pleacă, Nawaz, pleacă, Nawaz!”, scrie News.ro.

Doi dintre cei cinci membri ai instanței au votat împotriva premierului, iar ceilalți trei votând pentru o anchetă aprofundată.

Anchetatorii se vor concentra în continuare pe a verifica modul în care membrii familiei au transferat bani în Qatar.

Primele semne de întrebare privind afacerile familiei Sharif au apărut când numele a trei dintre copiii săi au apărut în scandalul Panama Papers. Sharif și familia sa au negat orice ilegalități și au afirmat că acuzațiile sunt motivate politic.

Cazul a ajuns în ultimele luni pe primele pagini ale ziarelor, pe fondul previziunilor că va decide viitorul premierului.

EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Impozitul pe venit nu va mai fi reținut la sursă pentru angajați, profesii independente, deponenți și jocuri de noroc. Obligația rămâne valabilă la vânzarea imobilelor

Curtea Supremă a decis să ancheteze conturile lui Sharif din străinătate la sfârșitul anului trecut, după ce liderul de opoziție Imran Khan a amenințat cu proteste de stradă.

Investigația s-a concentrate pe fondurile folosite la achiziția unei proprietăți la Londra, folosind companii offshore.

Fiica lui Sharif, Maryam, considertă o stea în ascensiune pe scena politică, și fiii săi Hasan și Hussein, sunt implicați în acuzații.

Sharif susține că a obținut averea legal. Potrivit lui, apartamentul din Londra a fost cumpărat prin investiții în companii deținute de familia regală din Qatar, Însă criticii săi au sugerat că a folosit companii offshore pentru a spăla bani obținuți ilegali și pentru a evita taxele.

Așa-numitele Panama Papers – 11 milioane de documente secrete obținute de la casa de avocatură din Panama Mossack Fonseca – au scos la lumină activitățile financiare offshore ale liderilor politici din economice din întreaga lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
panama papers
pakistan