Percheziții în cinci județe, la sediile unor firme și locuințele unor persoane suspectate de spălare de bani

Percheziții în cinci județe, la sediile unor firme și locuințele unor persoane suspectate de spălare de bani
scris 1 aug 2018

Polițiștii din Mureș fac, miercuri, 24 de percheziții în cinci județe, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane suspectate că au cauzat un prejudiciu de 500.000 de lei, prin achiziția și deținerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române, polițiștii de investigare a criminalității economice din Poliția Județeană Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și a Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, fac, miercuri, 24 de percheziții în județele Mureș, Maramureș, Satu Mare, Brașov și Covasna. Perchezițiile au loc la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane suspectate de achiziție și deținere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum și de spălarea banilor, scrie News.ro

Noua taxă auto este în faza finală. Ministru: cel care poluează va fi penalizat CITEȘTE ȘI Noua taxă auto este în faza finală. Ministru: cel care poluează va fi penalizat

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada ianuarie - iulie 2018, membrii unei grupări nestructurate de persoane și reprezentanții unor firme ar fi produs alcool în județele Maramureș și Satu Mare, fără a fi contorizat și evidențiat, după care l-ar fi transportat și distribuit în județele Mureș, Covasna și Brașov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali. Conform sursei citate, sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăți comerciale, prin achiziția de imobile și autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienței veniturilor și crearea aparenței de legalitate a activităților economice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până în prezent la 500.000 de lei, se arată în comunicatul Poliției Române. Astfel, vor fi puse în executare cinci mandate de aducere. La percheziții participă și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Maramureș, Satu Mare, Brașov și Covasna, precum și jandarmi de la grupările de jandarmi mobile din Târgu Mureș, Brașov și Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
politie
perchezitii