Percheziții la firme din 11 județe și București, pentru facturi fiscale fictive. Prejudiciu de peste 1 milion euro

Percheziții la firme din 11 județe și București, pentru facturi fiscale fictive. Prejudiciu de peste 1 milion euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2016

Polițiștii din Mureș au declanșat, miercuri dimineață, 38 de percheziții în 11 județe și în București, fiind vizate locuințele unor persoane și sediile unor firme care ar fi implicate într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani. Suspecții ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infracțiune fiind estimat la aproximativ 1,85 milioane de lei, iar din a doua, la 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Polițiștii de investigare a criminalității economice, investigații criminale și ordine publică din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș au descins la 38 de adrese, vizând persoane și firme din județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și din București, arată news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureș, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăți comerciale din județ ”au stabilit o serie de relații comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul țării”.

FOTO DNA prezintă în imagini cum arată în lucru un dosar de corupție CITEȘTE ȘI FOTO DNA prezintă în imagini cum arată în lucru un dosar de corupție

”Pentru realizarea activității infracționale, administratorul de fapt al societății din județul Mureș a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care a procedat la contactarea mai multor <<clienți>> cărora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operațiuni fictive”, precizează comunicatul.

Anchetatorii susțin că, pentru a părea veridice, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plățile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retrași în numerar și returnați persoanelor care comiteau evaziunea fiscală. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operațiuni de spălare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscală a fost estimat la 1.850.000 de lei, în timp ce prins spălare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
evaziune
firme