Premierul Tudose, explicând demiterea șefului Fiscului: nu vreau o strategie western, cu mascați alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piață

Premierul Tudose, explicând demiterea șefului Fiscului: nu vreau o strategie western, cu mascați alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piață
scris 18 iul 2017

Fostul șef al Fiscului, Bogdan Stan, a fost demis pentru că nu a făcut ceea ce i-a fost cerut, respectiv nu a luat măsuri pentru o ”disciplină financiar-fiscală” și nu a făcut ”curățenie până la capăt”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

”În ultimele două săptămâni, am așteptat de la fosta conducere a ANAF niște măsuri care să dea un nou imbold unui anumit tip de disciplină financiar-fiscală pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus la învestitură că îmi doresc să reprezint un stat puternic, prietenos cu cetățenii onești. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western - să mai vedem mascați alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piață - și nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiți din dorința de a mai stoarce ceva de la ei, pe bună dreptate sau nu”, a declarat premierul, la Realitatea TV.

Despre Mirela Călugăreanu, cea care l-a înlocuit pe Bogdan Stan, Tudose a afirmat: "își dă seamă că joacă cartea vieții profesionale: ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amandoi".

Noul șef al Fiscului a transmis astăzi: "Împreună cu Ministerul Finanțelor Publice, vom face toate demersurile necesare pentru a ne încadra în ținta de deficit de 3%. De asemenea, vom acorda o atenție sporită relației Fisc - contribuabil, pe de-o parte în vederea stimulării conformării voluntare, iar pe de altă parte pentru creșterea încrederii acestora în instituția fiscală".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
fisc
western