Principala greșeală pe care o fac angajatorii când depun cereri pentru șomaj tehnic

Principala greșeală pe care o fac angajatorii când depun cereri pentru șomaj tehnic
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

În prima zi de depuneri a cererilor pentru șomaj tehnic, 5.800 de angajatori au făcut cereri pentru 70.000 de angajați, cele mai multe cereri venind din partea angajatorilor din HoReCa, prelucrarea confecțiilor și comerțul cu amănuntul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform autorităților, după prima zi s-a observat că angajatorii fac greșeli în sumele pe care le cer.

Ministrul Finanțelor, întrebat de o tăiere a salariilor bugetarilor: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea! CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor, întrebat de o tăiere a salariilor bugetarilor: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea!

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență. Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL. Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu. În acest caz, angajatorii sunt sunați, se fac reveniri prin email. Cererile nu sunt anulate, se cere recompletarea lor", a declarat Victor Picu, președintele ANOFM, la Digi 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj tehnic
horeca
anofm