Rata șomajului a crescut

Rata șomajului a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2021

Rata șomajului în luna iulie a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,1%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Rata șomajului în luna iulie 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,1%. Rata șomajului la bărbați a fost cu 0,7 puncte procentuale mai mare decât la femei”, arată datele INS.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Rata șomajului reprezintă ponderea șomerilor în populația activă, scrie News.ro.

Începând cu anul 2021, metodologia Anchetei forței de muncă în gospodării a fost revizuită pentru a răspunde cerințelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimațiilor - în special asupra numărului populației ocupate (și implicit asupra numărului populației active - care este numitorul indicatorului „rata șomajului”). Începând cu anul 2021, persoanele care produc bunuri agricole destinate exclusiv sau majoritar auto-consumului nu mai fac parte din populația ocupată, acest indicator diminuându-se corespunzător. Din acest motiv, datele publicate pentru lunile ianuarie - iulie 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie a anului 2021 a fost de 420.000 persoane, în creștere față de luna precedentă (408.000 persoane).

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,4% în cazul persoanelor de sex masculin și 4,7% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 4,1% pentru luna iulie 2021 (4,2% în cazul bărbaților și 4% în cel al femeilor).

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 76,5% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iulie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins