Salariul minim brut crește de astăzi

Salariul minim brut crește de astăzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2020

Salariul minim brut lunar crește la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru personalul cu studii superioare, salariul minim brut rămâne la 2.350 lei brut lunar.

Salariul minim diferențiat pentru angajații din construcții, de 3.000 lei minim brut lunar, va fi păstrat în continuare la acest nivel.

Prin excepție, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, rămâne la suma de 2.350 lei lunar.

ANALIZĂ: Noutăți fiscale așteptate la începutul anului viitor. Pachet de remedii rapide în materia TVA CITEȘTE ȘI ANALIZĂ: Noutăți fiscale așteptate la începutul anului viitor. Pachet de remedii rapide în materia TVA

Modificarea  salariului de bază minim  brut pe țară garantat în plată va fi transmisă de angajatoru în registrul general de evidență a salariaților REGES/REVISAL în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020, avetizează Inspecția Muncii.

La nivel național, câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna octombrie de 3.116 lei, în urcare față de luna precedentă cu 34 lei (+1,1%), arată datele transmise recent de Institutul Național de Statistică (INS).

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,6%. În luna octombrie 2019, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5090 lei, cu 49 lei (+1%) mai mare decât în luna septembrie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
cu cat creste salariul