Fost consilier ANAF, condamnat definitiv la 3 de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fost consilier ANAF, condamnat definitiv la 3 de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
scris 30 dec 2019

Un fost consilier ANAF a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce a solicitat și primit de la administratorul unui magazin materiale de construcții pentru realizarea unui gard la un imobil.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupției, în această lună, magistrații Curții de Apel Galați au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și de Georgel Damian și au menținut hotărârea Tribunalului Vrancea prin care l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. De asemenea, instanța i-a interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a desfășura activitatea de inspector ANAF, pe o perioadă de 3 ani. Hotărârea este definitivă, scrie News.ro.

Rata șomajului la nivel național în luna noiembrie a fost de 2,98% CITEȘTE ȘI Rata șomajului la nivel național în luna noiembrie a fost de 2,98%

Pe data de 21 iunie 2018, o persoană a sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea cu privire la faptul că, Georgel Damian – consilier superior în cadrul ANAF,  i-a pretins mai multe bunuri (materiale de construcții – țeavă metalică, ciment și pietriș – precum și spaliere de beton) pe care intenționa să le folosească la construcția unui gard împrejmuitor al unui imobil.

“Pentru a-l determina pe denunțător să accepte remiterea bunurilor solicitate, bărbatul și-a declinat calitatea oficială, precizând că a constatat mai multe abateri de la legislația fiscală la magazinul pe care denunțătorul îl administrează, nereguli care ar fi putut fi sancționate cu amendă de cel puțin 2000 de lei. Totodată, a menționat că urmează să efectueze un control la sediul firmei în luna august 2018”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că acest consilier a solicitat ca bunurile menționate să-i fie remise până la data de 23 iunie 2018, însă întrucât denunțătorul nu a putut procura o parte din materialele de construcții solicitate, acesta a acceptat să și le procure singur, eșalonat, pretinzând de la denunțător doar contravaloarea acestora.

Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, consilierul public fiind prins în flagrant , după ce a primit de la denunțător suma de bani și materialele de construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
luare de mita