Start-Up Nation ediția 2018: Programul va fi deschis firmelor în luna aprilie

Start-Up Nation ediția 2018: Programul va fi deschis firmelor în luna aprilie
scris 19 ian 2018

Programul Start-Up Nation, ediția 2018, va fi deschis firmelor în luna aprilie, a anunțat astăzi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan laufer.

Anul trecut au fost efectuate către beneficiari doar 23 de plăți a câte 200.000, în cadrul programului Start-Up Nation, iar restul, până la 600 milioane lei, sunt în conturile de tranzit ale instituțiilor partenere. Toate cheltuielile sunt promise de minister să fie decontate până în septembrie acest an.

Programul Start-Up Nation a avut anul trecut o finanțare de 1,71 miliarde lei, care asigură suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 30 ianuarie 2017.

RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative CITEȘTE ȘI RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative

 

La finalul lunii octombrie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obținând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la sută dintre ei fiind bărbați și 45 la sută femei.

Programul permite decontarea inclusiv a cheltuielilor pentru cumpărarea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar și de spații de birouri, precum și costuri cu salarii, chirii, costuri pentru utilități, ca și cheltuielile pentru cursuri de management, realizări de site-uri și promovare online, cuprinde peste 19.200 de societăți.

Firmele care vor să atragă bani prin acest program trebuie să creeze cel puțin 1 loc de muncă pe care să-l mențină 2 ani, grantul maxim care poate fi acordat fiind de 200.000 lei, firma trebuind să fie înființată după 30 ianuarie 2017.

Detalii legate de acest program sunt prezentate, în format VIDEO, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up nation
plati