Teodorovici: Ar trebui să începem cu educația financiară a clasei politice; în Parlament sunt propuneri habarniste

Teodorovici: Ar trebui să începem cu educația financiară a clasei politice; în Parlament sunt propuneri habarniste
scris 14 mar 2018

Educația financiară ar trebui începută de la cel mai înalt nivel, respectiv cel al clasei politice, pentru că în Parlament se fac propuneri "habarniste", a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la cea de-a doua ediție a Galei EduFIN.

"Ar trebui să începem (educația financiară - n. r.) de la cel mai înalt nivel și anume cred ar trebui să pregătim, să educăm clasa politică, în principal. Cred că printre principalele locuri de unde să începem educația financiară sau cultura financiară, pentru că mă uit și în Parlament la mulți dintre colegi care vin cu fel de fel de propuneri care mai de care mai habarniste - să spunem populiste deja e depășit termenul - care nu au cum să se încadreze în nicio logică, dar că dă bine undeva e de ajuns să o promoveze și după aceea să stai să explici, să îi faci să înțeleagă că nu aceasta este logica. Și de la acest nivel cred că ar trebui începută foarte agresiv o astfel de educație financiară", a spus Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, lipsa culturii financiare creează mari probleme, iar studiile arată că în România aproape 90% din populație are un nivel redus de înțelegere a problematicilor legate de bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
parlament
taxe