Trump nu își va face publică declarația fiscală, deși a promis acest lucru în campanie

Trump nu își va face publică declarația fiscală, deși a promis acest lucru în campanie
scris 23 ian 2017

Președintele american Donald Trump, învestit recent în funcție, nu își va face publică declarația fiscală, a anunțat consiliera sa Kellyanne Conway pentru ABC News. Ea a insistat că aceasta nu este o problemă pentru electoratul miliardarului.

“Nu îi interesează”, susține ea. “Au votat pentru el și lăsați-mă să spun ceva clar: majoritatea americanilor sunt preocupați de cum vor arăta impozitele lor în cursul administrației președintelui Trump, nu de ale acestuia”, a adăugat oficialul.

Potrivit AFP, un sondaj recent realizat de Washington Post și ABC News arată că majoritatea americanilor în general, dar și majoritatea electoratului republican consideră că noul ocupant al Casei Albe ar trebui să își facă publice documentele privind veniturile și impozitele, scrie News.ro.

Donald Trump este primul președinte din ultimele decenii care a refuzat deocamdată să publice aceste declarații. Imperiul imobiliar din care își trage averea rămâne în mare parte opac, iar New York Times a dezvăășuit în octombrie că a utilizat o strategie dubioasă în anii ’90 pentru a evita să declare sute de milioane de dolari în venituri impozabile.

Guvernul Grindeanu blochează și el tichetele de masă, tichetele cadou, primele, cupoanele sociale pentru elevi, 500 de euro pentru nou-născuți, indemnizații sociale CITEȘTE ȘI Guvernul Grindeanu blochează și el tichetele de masă, tichetele cadou, primele, cupoanele sociale pentru elevi, 500 de euro pentru nou-născuți, indemnizații sociale

Magnatul a promis în campanie că își va publica declarațiile fiscale după ce va fi făcut un audit.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
declaratie fiscala