Vaslui: Taxa pentru deșeuri, majorată 44% la populație din cauza creșterii cheltuielilor cu transportul gunoiului

Vaslui: Taxa pentru deșeuri, majorată 44% la populație din cauza creșterii cheltuielilor cu transportul gunoiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2017

Taxa de salubritate la populație pentru deșeurile menajere va fi majorată cu 44% în municipiul Vaslui, începând cu luna ianuarie a acestui an, din cauza creșterii cheltuielilor cu transportul gunoiului la platforma de la Brăila, aflată la 200 de kilometri distanță, precum și a introducerii unei taxe de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Populația municipiului Vaslui va plăti 11,5 lei de persoană pentru serviciul de salubritate prestat de către societatea de gospodărie comunală, ceea ce înseamnă o majorare de 44% față de costul taxei obligatorii valabil până la începutul acestui an, scrie News.ro.

Noul tarif va fi aplicat retroactiv din februarie, după ce Goscom SA Vaslui va obține și acordul Consiliului Local, de altfel unicul acționar al societății.

Majorarea semnificativă a taxei de salubritate este justificată de către conducerea societății prin creșterea cheltuielilor cu transportul deșeurilor menajere în județul Brăila, la 200 de kilometri distanță.

Ministrul Mediului: Taxa pe tona de deșeuri va fi plătită diferențiat de către operatorii de salubritate CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului: Taxa pe tona de deșeuri va fi plătită diferențiat de către operatorii de salubritate

”De la sfârșitul lui noiembrie 2016, gunoiul îl transportăm la Brăila pentru că platforma de la Tecuci, unde îl duceam până atunci, a fost închisă. Ca număr de kilometri, este o distanță dublă, ceea ce înseamnă și costuri suplimentare. Am suportat până acum aceste cheltuieli, însă, de la 1 ianuarie, populația va plăti în plus 1,5 lei de persoană”, a declarat, joi, pentru News.ro directorul Goscom SA Vaslui, Cătălin Bârleanu.

De asemenea, de la 1 ianuarie, populația va plăti suplimentar și o taxă de mediu obligatorie, în sumă de doi lei, care va apărea distinct pe factura de salubritate. În aceste condiții, o familie medie din Vaslui, formată din patru membri, va achita, din februarie, aproape 50 de lei pe lună, față de 32 de lei în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa pentru deșeuri