Tudose pune capăt speranțelor legate de transferul contribuțiilor sociale

Tudose pune capăt speranțelor legate de transferul contribuțiilor sociale
scris 7 nov 2017

Guvernul se va reuni miercuri în ședință, iar transferul contribuțiilor de la angajator la angajat rămâne valabil, urmând să fie reglementat prin ordonanță de urgență, a declarat astăzi premierul Mihai Tudose.

Întrebat dacă vor fi trecute contribuțiile de la angajat la angajator, premierul Mihai Tudose a răspuns: ”Da”, relatează news.ro.

Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit CITEȘTE ȘI Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit

Chestionat în continuare dacă acest transfer va fi făcut prin ordonanță de urgență, șeful Guvernului a spus: ”Da, prin ordonanță”.

La o a treia întrebare, și anume când va avea loc ședința de Guvern, Tudose a spus: ”Mâine” (miercuri - n. red.).

Legea cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine a trecut de Senat. Suspiciuni de legături cu Belina CITEȘTE ȘI Legea cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine a trecut de Senat. Suspiciuni de legături cu Belina

De asemenea, prim-ministrul a spus că primarii nu sunt nemulțumiți de măsurile fiscale care urmează să fie adoptate. ”Nu au fost nemulțumiți, Dumnezeule”, a spus Mihai Tudose.

Guvernul nu s-a mai reunit în ședință ieri, când era programată avizarea modificărilor la Codul Fiscal, următoarea reuniune a Cabinetului fiind programată acum pentru miercuri, au anunțat reprezentanții Executivului.

Ieri, premierul Mihai Tudose a declarat că nu crede că în acea ședință de miercuri va mai fi discutată trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

"Cred că nu va intra în ședință trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator. Nu vrem să creăm dezechilibre", a spus atunci Tudose.

La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care susține guvernarea și a insistat până în prezent pentru modificarea Codului Fiscal, inclusiv cu transferul contribuțiilor, prin ordonanță de urgență, a afirmat că decizia nu trebuie grăbită. "Ce atâta grabă ?", a spus Tăriceanu, întrebat de presă când și dacă Guvernul va mai schimba Codul Fiscal.

Vineri, ședința extraordinară de guvern pentru schimbarea Codului Fiscal a fost amânată pentru luni, cu argumentul că "nu au fost primite toate avizele pentru proiectul de modificare a Codului", precum aprobarea Consiliului Legislativ.

Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit CITEȘTE ȘI Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit

Este însă posibil și ca textul pregătit spre aprobare să fie modificat în acest interval.

Atenția asupra Guvernului era foarte mare în așteptarea unei decizii, în condițiile în care atât sindicatele, cât și marile organizații ale oamenilor de afaceri au criticat puternic modificările pregătite. Lideri ai confederațiilor sindicale au amenințat și cu grevă.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Modificările pregătite, care includ transferul contribuțiilor către angajați, impozit pe cifra de afaceri pentru mai multe firme, dar și deduceri pentru anumite familii cu venituri reduse, reducerea impozitului pe venit și majorarea salariului minim brut, au fost prezentate de Profit.ro AICI și AICI.

Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat CITEȘTE ȘI Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale la angajat, apreciind că acesta, acompaniat de introducerea "taxei de solidaritate" (redenumită "contribuție asigurătoare pentru muncă”), va genera o bulversare fiscală și nu va genera, în cel mai bun caz, creșterea salariilor decât, de exemplu, cu 3 lei în cazul unui salariu de 2.335 lei, în realitate urmând însă să fie sectoare întregi în care salariile vor scădea, iar pensia actualilor angajați va fi afectată.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au susținut din nou că trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu va genera reduceri de salarii ci, dimpotrivă, "este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea".

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
cod fiscal
contributii