ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Sprijin guvernamental de 500 euro pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă. Granturi antreprenoriale pentru tineri

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Sprijin guvernamental de 500 euro pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă. Granturi antreprenoriale pentru tineri
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 1 iul 2020

Guvernul a decis să acorde un sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT destinate angajaților care lucrează în regim de telemuncă, în perioada stării de urgență/alertă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

UPDATE ora 17.00 Conform planului difuzat de Guvern, mecanismul de plată va consta în alocarea sumei (2.500 lei) direct angajatorilor, care vor deconta angajaților.

Sunt estimați 40.000 de beneficiari estimați, iar valoarea programului este de 100 milioane lei.

Măsura face parte din planul de relansare economică pregătit de Executiv, analizat de Profit.ro.

Cum va fi relansată economia, puternic afectată după criza COVID-19, și ce se va întâmpla pe piața bancară, precum și cu fondurile de investiții și cele de pensii, bursa și societățile de asigurări va fi anunțat de cei mai importanți jucători în domeniu la Videoconferința - 
Profit.ro Financial Forum 

„Finanțăm repornirea economiei“. Detalii pot fi aflate AICI

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Progrese în reglementarea recunoașterii faciale CITEȘTE ȘI Progrese în reglementarea recunoașterii faciale

De asemenea, pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor, Guvernul a pregătit un buget de 300 milioane euro, din care să acorde granturi, de câte 25.000 euro, pentru acțiuni antreprenoriale.

FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare CITEȘTE ȘI FOTO FREEDOM: Cum te îmbraci în evadare

Totodată, vor fi luate măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului, dar și pentru persoanele care desfășoară activități sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe o perioadă determinată de cel puțin 3 luni.

În planul Guvernului se află și măsura anunțată anterior, de alocare a unui sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei, pentru angajatorii care încadrează în muncă: tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani; persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență; cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

Guvernul pregătește schimbarea regulilor de înființare și întregistrare a firmelor. LISTA modificărilor CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește schimbarea regulilor de înființare și întregistrare a firmelor. LISTA modificărilor

După cum a anunțat anterior Profit.ro, Guvernul va acorda și vouchere pentru mese calde acordate persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care au venituri sub venitul minim garantat. Buget alocat este de 100 milioane euro, astfel încât ar beneficia 250.000 persoane.

De asemenea, vor mai fi acordate vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă, pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Buget alocat acestei măsuri este de 30 milioane euro, urmând să beneficieze 400.000 copii.

Videoconferinta, transmisă în direct și la Profit TV, este organizată cu sprijinul: Alpha Bank, Bursa de Valori București, CEC Bank, Depozitarul Central, Fan Courier, Groupama Asigurari, ING Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Roca Investments, Sif Banat-Crisana și Sif Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
telemenunca
angajat
guvern
500 euro
achizitie
echipament
it