Polonia vrea să aplice reduceri fiscale de 25% pentru a stimula producția de film

Polonia vrea să aplice reduceri fiscale de 25% pentru a stimula producția de film
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2017

Guvernul din Polonia intenționează să aplice reduceri fiscale de 25% pentru a stimula producția de film de pe piața internă, care totalizează în fiecare an aproximativ 23 de milioane de dolari, informează The Hollywood Reporter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reducerile fiscale pentru producători, create pentru a stimula producția internă de film și pentru a contribui la atragerea proiectelor cinematografice străine în Polonia, cu parteneri polonezi, va plasa Polonia alături de alte țări din Europa de Est care acordă deja cineaștilor diverse facilități de ordin financiar, scrie News.ro.

Noul proiect, care urmează să fie supus aprobării Parlamentului polonez în acest an, a fost alcătuit de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia și se află în prezent în etapa de consultări interministeriale și cu reprezentanții acestei industrii, au precizat reprezentanții Comisiei pentru Film din această țară.

Scopul acestei scheme de stimulare fiscală este ”de a stimula industria filmului din Polonia, de a întări sectorul producției locale și de a atrage producții străine de valoare”, se afirmă într-un comunicat al Comisiei pentru Film.

Între elementele-cheie ale noului sistem se află un buget anual de aproximativ 23,5 milioane de dolari (22 milioane euro) pentru a finanța o reducere de 25% a costurilor de producție poloneze (inclusiv cheltuielile cu echipa de filmare, achiziționarea de bunuri și servicii din Polonia), dar și ”un test cultural în stilul Uniunii Europene, important în cazul localizării în Polonia a unor producții internaționale”.

Ministrul Mediului: Taxa pe tona de deșeuri va fi plătită diferențiat de către operatorii de salubritate CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului: Taxa pe tona de deșeuri va fi plătită diferențiat de către operatorii de salubritate

Lungmetrajele (atât live action, cât și animate), documentarele și ”serialele dramatice de televiziune de calitate” vor fi eligibile pentru a solicita aceste reduceri fiscale, care se vor aplica peliculelor interne, coproducțiilor și furnizorilor de servicii.

Producțiile internaționale vor avea nevoie de un partener de producție polonez pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, care vor funcționa pe baza unui sistem continuu, fără termene-limită în privința posibilității de depunere a dosarului.

Marile producții internaționale vor trebui ”să furnizeze date de producție pentru a putea accesa acest program de facilități fiscale”, a precizat Comisia pentru Film din Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
reduceri fiscale
polonia