VIDEO Secretarul de stat în Finanțe Biriș susține la Digi24 motivele pentru care modificările din Codul Fiscal trebuie aplicate

VIDEO Secretarul de stat în Finanțe Biriș susține la Digi24 motivele pentru care modificările din Codul Fiscal trebuie aplicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2016

Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor și coordonatorul Departamentului de Legislație Fiscală din instituție, a arătat, într-o emisiune la Digi24, că susține în continuare necesitatea aplicării schimbărilor prevăzute în proiectul Codului Fiscal prezentat în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a arătat că, poate, acum nu mai este cel mai bun moment pentru ca modificările să fie adoptate, dar că trebuie ca lucrurile bune din document să fie păstrate și promovate la o anumită dată. Secretarul de stat a confirmat însă informațiile publicate de Profit.ro.

“Principiul care stă la baza acestui proiect este, în primul rând, echitatea”, a arătat Biriș, adăugând că sarcina fiscală trebuie echilibrată între PFA și companii. “Dacă continuăm să ne furăm singuri căciula, vom continua să avem categorii de privilegiați sau oropsiți, ori șmecheri și fraieri”, spune Biriș.

Secretarul de stat mai afirmă că prevederile din proiectul de modificare a Codului fiscal sunt necesare pentru a unifica bazele de impunere, astfel încât să se poate ajunge la plafonarea contribuțiilor sociale. “Să lăsăm ipocrizia, acest lucru va ajuta la normalizarea pieței muncii”, a mai spus Biriș.

Emisiunea poate fi urmărită AICI, cu începere de la 31.00 (ora 12.31).

Calcul: Care este impactul creșterii contribuțiilor pentru angajați asupra salariilor CITEȘTE ȘI Calcul: Care este impactul creșterii contribuțiilor pentru angajați asupra salariilor

Miercuri seara, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor a confirmat existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, prezentat în premieră de Profit.ro, dar neasumat de ministrul Finanțelor, și a aratat că planul era ca documentul să fie prezentat public la un anumit moment, pentru a putea fi și explicat.

Anterior, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a afirmat, legat de acest proiect care schimbă Codul Fiscal, prezentat de Profit.ro, că la nivelul ministerului au fost mai multe proiecte luate în considerare la nivel tehnic, dar că nu și-l asumă și nu îl va semna. Întrebată repetat, la Antena 3, dacă în minister există acest proiect, Dragu a evitat de fiecare dată să răspundă ferm, dar a admis că Direcția de Legislație fiscală a lucrat la mai multe proiecte.

La insistențele jurnaliștilor de a li se răspunde dacă proiectul există sau nu în minister, Dragu a replicat de fiecare dată doar că ea personal nu și-l asumă și nu va semna documentul.

Ea a adăugat însă că va discuta cu secretarul de stat Gabriel Biriș, care conduce Departamentul de Legislație Fiscală, și cu colegii acestuia și va investiga cum a ajuns în spațiul public acest proiect.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat în premieră de Profit.ro, are 99 de pagini, cuprinde modificări multiple și cu siguranță a fost lucrat în interiorul Ministerului de Finanțe, transmite Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, care cere public să i se comunice cine și cu ce scop a lucrat acest document și, de asemenea, cine suportă consecințele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaților și angajatorilor români.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel biris
codul fiscal
pfa
contributii sociale
cas