VIDEO ULTIMA ORĂ Noul șef ANAF anunță - Voi declanșa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune. Număr de telefon conectat direct la cabinet

VIDEO ULTIMA ORĂ Noul șef ANAF anunță - Voi declanșa  în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune. Număr de telefon conectat direct la cabinet
scris 15 mai 2022

ANAF va declanșa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune, a anunțat noul șef al ANAF, Lucian Heiuș.

"Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor onești, cã aceastã instituție meritã încrederea și respectul cetãțenilor, dar și cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale.

În acest sens, vreau sã vã anunț cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației.

Cred cã plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã pentru fiecare dintre noi, de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice. Trebuie sã fim cu toții conștienți și responsabili și sã înțelegem cã un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget național sãnãtos, care poate acoperi cu ușurințã nevoile de funcționare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educația, sãnãtatea sau infrastructura.

În același timp, vã promit cã nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control!

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții sã fie murdãritã de o mânã de oameni care și-au pierdut reperele morale!

Începând de astãzi, pun la dispoziția contribuabililor un numãr de telefon - 0723 568 179 – conectat la cabinetul meu, unde aceștia pot suna și reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar eu mã voi ocupa personal de verificarea și soluționarea cu fermitate a celor semnalate.

Sunt încrezãtor cã ANAF-ul se va ridica la înãlțimea așteptãrilor cetãțenilor prin profesionalism, onestitate și seriozitate!'', este mesajul acestuia.

Principalul obiectiv al noului șef al ANAF, Lucian Heiuș, numit recent în funcție, este "creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale", a transmis anterior premierul Niciolae Ciucă, cel care a semnat numirea noului președinte al Fiscului. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an trebuie continuată într-un ritm mai susținut, a spus Ciucă. Decizia numirii lui Heiuș a fost anunțată de Profit.ro.

“Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Heiuș a absolvit Institutul Politehnic Cluj - Napoca și o facultate de Management Turistic și Comercial. Anterior a ocupat mai multe posturi la AJFP Hunedoara, DGRFP Timișoara, precum și funcții de director în Ministerul Finanțelor, astfel că are o experiență semnificativă în sistemul finanțelor publice. În perioada 2017 - 2020 a fost președinte al PNL filiala Hunedoara.

Din 15 ianuarie 2021 este secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
nicolae ciucă
premier
presedinte anaf
lucian heius
colectare