Premierul Ciucă i-a cerut noului șef ANAF, Lucian Heiuș, să strângă mai mulți bani pentru a asigura "finanțarea măsurilor economice și sociale"

Premierul Ciucă i-a cerut noului șef ANAF, Lucian Heiuș, să strângă mai mulți bani pentru a asigura "finanțarea măsurilor economice și sociale"

Inquam Photos / Octav Ganea

scris 5 mai 2022

Principalul obiectiv al noului șef al ANAF, Lucian Heiuș, numit astăzi în funcție, este "creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale", a transmis premierul Niciolae Ciucă, cel care a semnat numirea noului președinte al Fiscului. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an trebuie continuată într-un ritm mai susținut, a spus Ciucă. Decizia numirii lui Heiuș a fost anunțată de Profit.ro.

“Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Implementarea proiectelor “Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Heiuș a absolvit Institutul Politehnic Cluj - Napoca și o facultate de Management Turistic și Comercial. Anterior a ocupat mai multe posturi la AJFP Hunedoara, DGRFP Timișoara, precum și funcții de director în Ministerul Finanțelor, astfel că are o experiență semnificativă în sistemul finanțelor publice. În perioada 2017 - 2020 a fost președinte al PNL filiala Hunedoara.

Din 15 ianuarie 2021 este secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
nicolae ciucă
premier
presedinte anaf
lucian heius
colectare