CONFIRMARE Nou șef ANAF - Lucian Heiuș. Decizia a fost semnată de premier. Trece la ANAF din poziția de secretar de stat la Finanțe, iar în trecut a lucrat și la ANAF

CONFIRMARE Nou șef ANAF - Lucian Heiuș. Decizia a fost semnată de premier. Trece la ANAF din poziția de secretar de stat la Finanțe, iar în trecut a lucrat și la ANAF
Marius Oncu
Marius Oncu
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 5 mai 2022

Lucian Heiuș a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), decizia fiind semnată astăzi de premierul Nicolae Ciucă. Heiuș, fost parlamentar PNL, trece acum la șefia ANAF de pe poziția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Heiuș a fost în trecut în mai multe rânduri aproape de a fi numit la ANAF de către PNL, iar în februarie, la momentul la care precedentul președinte, Mirela Călugăreanu, a fost avizată de către comisiile parlamentare pentru un post la Curtea de Conturi, PNL a dorit să îl numească în funcție cât de rapid.

Urmărește-ne și pe Google News

Mișcarea a fost anunțată anterior de Profit.ro, atât în luna februarie, cât și în această săptămână. Și PSD a avansat nume proprii pentru acest post.

"Lucian Heiuș, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a fost numit astăzi președinte al ANAF. Premierul a semnat numirea", a declarat, pentru Profit.ro, Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.

VEZI AICI MESAJELE TRIMISE DE PREMIERUL CIUCĂ CĂTRE NOUL ȘEF ANAF

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Decizia, pentru a intra în vigoare, trebuie publicată în Monitorul Oficial, iar publicarea este așteptată mai târziu în cursul acestei zile.

VEZI AICI CINE ESTE HEIUȘ

Heiuș a absolvit Institutul Politehnic Cluj - Napoca și o facultate de Management Turistic și Comercial. Anterior a ocupat mai multe posturi la AJFP Hunedoara, DGRFP Timișoara, precum și funcții de director în Ministerul Finanțelor, astfel că are o experiență semnificativă în sistemul finanțelor publice.

În perioada 2017 - 2020 a fost președinte al PNL filiala Hunedoara.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Din 15 ianuarie 2021 este secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Mirela Călugăreanu, președintele ANAF cu cea mai lungă perioadă la conducerea instituției, a fost votată marți de Parlament pentru un post de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
presedinte
vicepresedinte
atributii
conducere