Vîlceanu, despre TVA zero la alimente: Nu a avut loc nicio discuție. Contravine directivei UE

Vîlceanu, despre TVA zero la alimente: Nu a avut loc nicio discuție. Contravine directivei UE
scris 13 ian 2022

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă că în Guvern nu a avut loc nicio discuție legată de ”TVA zero la alimente”, amintind totodată că o astfel de scutire ar contraveni directivei europene în domeniu. 

”Nu am avut o discuție în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază”, a spus Vîlceanu, reacționnd astfel la informații din media pe această temă.

Pâinea și alte produse de panificație se vor scumpi. Brutarii și morarii spun că au primit facturi mai mari și de șase ori CITEȘTE ȘI Pâinea și alte produse de panificație se vor scumpi. Brutarii și morarii spun că au primit facturi mai mari și de șase ori

Întrebat dacă măsura ar putea fi luată totuși în calcul în contextul creșterii prețului la energie, ministrul a spus:  ”Este o măsură care, cel puțin la momentul ăsta, contravine directivei de TVA”.

Întrebat dacă ar putea fi discutată cu Comisia Europeană o astfel de măsură, Vîlceanu a adăugat: ”Putem să discutăn orice, dar să ai o reglementare care contravine unei directive, asta înseamnă infringement”.

Vîlceanu a susținut că Polonia, care a introdus deja cota zero la alimente, este ”aproape în infringement”.

EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7

Întrebat și despre măsura luată în Ungaria de a fi plafonate prețuri la alimente, ministrul a mai opinat că nu este normală plafonarea unor prețuri de la Guvern.

”Există oricând instrumentul de a plafona prețul și de a interveni în piață la modul acesta, de a fixa tu prețuri de la Guvern, ceea ce nu e tomai ideea unei piețe libere ceea ce ar duce sunt consivs în condițiile de piață actuale, cu prețuri crescute la energie la dispariția unor produse de pe raft. În momentul în care prețul cu care tu produci este mai mare decât prețul cu care poți să vinzi, evident nu vei mai avea niciun fel de motivație să produci produsul respectiv, să-l produci și să-l vinzi, pentru să ar înseman să-l pierzi”,  a spus ministrul Vîlceanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
zero
alimente
guvern
vilcenu
pret