Violeta Alexandru: Cum vor fi dați bani pentru șomaj tehnic

Violeta Alexandru: Cum vor fi dați bani pentru șomaj tehnic

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

scris 31 mar 2020

Măsurile de organizare pentru depunerea, începând de miercuri, a actelor necesare în vederea obținerii fondurilor guvernamentale pentru șomajul tehnic sunt pe ultima sută de metri, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

"Suntem pe ultima sută de metri cu punerea la punct a măsurilor de organizare, astfel încât, de mâine (miercuri - n. r.), să puteți depune toate actele necesare în vederea obținerii fondurilor alocate prin măsurile guvernamentale puse la dispoziție de Guvernul Ludovic Orban", a precizat Violeta Alexandru în cadrul unor declarații de presă.

Astfel, a subliniat aceasta, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice, începând de miercuri, astfel încât să se închidă luna martie, solicitările pentru primirea fondurilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru angajații cu contract individual de muncă, pe care i-au înregistrat anterior în REVISAL ca intrând în șomaj, scrie Agerpres.

Precizări transmise de Guvern firmelor pentru obținerea șomajului tehnic CITEȘTE ȘI Precizări transmise de Guvern firmelor pentru obținerea șomajului tehnic

Aceștia trebuie să depună, electronic, o cerere, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților pentru care solicită fondurile guvernamentale, anterior înregistrându-i în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic.

La agențiile județene pentru plăți și inspecție socială se vor prezenta cei care au alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, respectiv cei care lucrează prin PFA, prin forme de lucru tip întreprindere individuală, prin contracte de muncă pe drepturi de autor, dar și cluburile sportive care au angajați în altă formă de muncă decât contractele individuale, precum contractele de activitate sportivă.

Toate aceste categorii vor depune electronic o cerere și o declarație pe proprie răspundere. În cazul cluburilor sportive se va atașa și lista sportivilor pentru care solicită fonduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
violeta alexandru
somaj tehnic