Lege promulgată: Părinții pot primi 150 euro să angajeze bonă. Condițiile pentru acordarea ajutorului

Lege promulgată: Părinții pot primi 150 euro să angajeze bonă. Condițiile pentru acordarea ajutorului
scris 31 mar 2020

Părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone, potrivit unui proiect de lege promulgat astăzi de președintele Iohannis.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

Proiectul de lege fusese adoptat la mijlocul lunii martie de Parlament, iar acum, după promulgare, va intra în vigoare în termen de 60 de zile.

Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T. CITEȘTE ȘI Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T.

Pentru acordarea ajutorului financiar, autoritățile locale trebuie să aprobe după publicarea legii, prin hotărâre a consiliului local, metodologia de aplicare în termen de 45 de zile.

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul

Inițiatorii proiectului de bani pentru bone sunt președintele comisiei de muncă din Camera Deputaților, deputatul PSD Adrian Solomon, și liderul deputaților PNL Florin Roman. Aceștia arată că România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de vârstă preșcolară. Totodată, mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată, iar angajarea unei bone este dificilă tot din motive financiare.

Propunerea legislativă ar trebui, în opinia inițiatorilor, să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă ante-preșcolară, în vederea concilierii vieții de familie cu cea profesională și încurajării ocupării pe piața muncii.

Suma propusă a fi acordată ca ajutor financiar va fi stabilită în mod diferențiat, iar cuantumul maxim propus a fost echivalentul în lei a sumei de 150 euro, la data inițierii preiectului, pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară.

Sărăcia sănătății într-o Românie sub coronavirus. Suntem ultimii din UE la bani în sănătate. Cheltuiala pentru un bulgar - cu 20% peste un român. Pentru un suedez sau danez - de 10 ori mai mare CITEȘTE ȘI Sărăcia sănătății într-o Românie sub coronavirus. Suntem ultimii din UE la bani în sănătate. Cheltuiala pentru un bulgar - cu 20% peste un român. Pentru un suedez sau danez - de 10 ori mai mare

Ajutorul este acordat din bugetele locale, prin urmare primarul este autoritatea care asigură punerea în aplicare a prevederilor legale.

Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una din următoarele situații:

a) este părintele la care copilul locuiește în mod statornic;

b) are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia;

c) este persoana desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform prevederilor art. 104 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

PSD inițiază lege pentru interzicerea înstrăinării participațiilor statului pe o perioadă de 2 ani CITEȘTE ȘI PSD inițiază lege pentru interzicerea înstrăinării participațiilor statului pe o perioadă de 2 ani

Totodată, ajutorul pentru plata bonelor va fi diferențiat, în funcție de veniturile pe membru de familie:

a) până la 2.100 lei – 710 lei;

b) de la 2.101 lei până la 2.500 lei – 550 lei;

c) de la 2.501 lei până la 3.000 lei – 390 lei;

d) de la 3.001 lei până la 3.500 lei – 250 lei.

Potrivit proiectului, ajutorul financiar este acordat lunar, pentru fiecare copil de vârstă preșcolară. 

ULTIMA ORĂ Guvernul bagă Suceava în carantină. România intră în scenariul 4 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul bagă Suceava în carantină. România intră în scenariul 4

Anul trecut, liberalii propuseseră un proiect similar, potrivit căruia persoanele care au în întreținere copii cu vârsta de până la 3 ani să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil cu vârsta de până la 3 ani, destinate achiziționării de servicii de asistență si îngrijire a copilului.

viewscnt
Afla mai multe despre
copil
bona
stat
ajutor
indemnizatie
bunici
nepoti
crestere
proiect
parlament
150 euro
senat
isr