Încă folosești un "băț"? Despre Philips Sonicare sau cum au evoluat periuțele de dinți în era gadget-urilor (P)

Încă folosești un "băț"? Despre Philips Sonicare sau cum au evoluat periuțele de dinți în era gadget-urilor (P)
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 mai 2016

Dacă încă folosești o periuță de dinți manuală, cred că e cazul să auzi un detaliu important: folosești o ”tehnologie” inventată de chinezi în anii 600. În era obiectelor inteligente, în care avem gadgeturi pentru orice sarcină, nu crezi că și dinții tăi au nevoie de ceva mai mult decât un băț? 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sunt o fire leneșă, trebuie să recunosc. Și, cu toate că m-am obișnuit să mă trezesc cu noaptea în cap, nu sunt în stare de foarte multe lucruri până când nu dau gata cel puțin două cești de cafea, iar asta se răsfrânge și asupra igienei mele dentale.

Dimineața, mă rezum la un periaj plictisit, lent, iar ața dentară lipsește din ritualul meu. Stomatologul meu nu e deloc fericit din cauza asta și mereu îmi atrage atenția asupra plăcii bacteriene. Ce-i drept, nici eu nu sunt foarte fericit de situație, căci viciile mele nu mi-au pătat doar plămânii, ci și dinții.

Din păcate, lenea mea matinală nu are să dispară prea curând. Din fericire, am descoperit o periuță de dinți electrică și inteligentă care mă lasă să ”uit” de ața dentară și care nu mă obligă să dau din mâini ca atunci când frec aragazul.

Philips Sonicare DiamondClean este o periuță electrică sonică. Spre deosebire de alte periuțe, ale căror peri se rotesc, DiamondClean folosește un sistem de vibrație pentru a mișca perii, care asigură o eficiență mai mare. Mai exact, Philips spune că tehnologia Sonicare garantează 62.000 de mișcări pe minut. Nu știu despre voi, dar eu nu îmi pot mișca mâna de 62.000 de ori pe minut.

Tehnologia sonică antrenează fluidul printre dinți și ajută la dislocarea plăcii bacteriene. Frecvența mare a perilor în formă de diamant, dar și amplitutdinea cu care aceștia se mișcă în stânga și în dreapta, asigură că dinții sunt curățați cum trebuie, devenind în scurt timp mai albi.

Periuța Philips Sonicare DiamondClean are un mâner compact și e ușor de ținut în mână. Are cinci programe cu funcții diferite, iar cel pe care l-am folosit cel mai des este cel de ”Clean”. Acest program funcționează în patru etape de câte 30 de secunde, timp în care trebuie să miști periuța intr-un cadran al gurii (sau o pătrime).  După 30 de secunde în fiecare cadran al gurii, periuța te avetizează că e cazul să schimbi zona pe care o speli, pentru ca toți dinții să aibă parte de același grad de atenție. Alte programe includ ”White” (un program de 2,5 minute, dedicat îndepărtării petelor de la cafea, vin și tutun), ”Polish” (program pentru dinții din față, recomandat după folosirea programului ”Clean”), ”GumCare” (pentru curățarea și stimularea circulației sangvine la nivelul gingiei) și ”Sensitive” (pentru cei care au nevoie de un periaj mai gentil). Combinația de amplitudine și frecvență asigură curățarea eficientă a suprafeței dinților, masează gingiile și împing lichidul prin spațiile dintre dinți. Periajul cu tehnologia Sonicare elimină de șapte ori mai multă placă bacteriană decât periajul cu o periuță de dinți manuală.

Modelul DiamondClean vine cu un pahar special care funcționează și prin încărcare wireless, iar autonomia periuței este de trei săptămâni, însemnând că este perfectă chiar și pentru cei care călătoresc mult. Pachetul mai include și un capăt compact, dar și un toc de călătorie special, cu un port miniUSB, ca să poți încărca periuța și atunci când ești în vacanță.

Periuța Philips Sonicare DiamondClean are un preț recomandat de 988 de lei, fiind vârful de gamă al companiei, dar stați cu ochii pe reduceri. Există și modele mai ieftine care incorporează tehnologia Soonicare. De exemplul, modelul Healthy White+ are aceeași frecvență de 62.000 de mișcări pe minut și costă în jur de 520 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips sonicare
periuta de dinti