Dezvoltatorul imobiliar CTP primește 96 milioane euro de la BERD și ING pentru dezvoltarea CTPark

Dezvoltatorul imobiliar CTP primește 96 milioane euro de la BERD și ING pentru dezvoltarea CTPark
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2018
 

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și ING Bank acordă o finanțare de 96 milioane euro dezvoltatorului de proprietăți industriale CTP pentru parcul logistic CTPark Bucharest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contribuția ING Bank România este de 52,2 milioane euro, iar cea a BERD, de 43,8 milioane euro.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics. Totodată, parte din împrumutul BERD va merge către construcția unui nou depozit. Noua clădire va fi certificată ca „Foarte Bună” conform standardelor BREEAM, cea mai cunoscută și utilizată metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robert Turcescu intră pe piața imobiliară

Economia României rămâne în continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeană, cu un consum dublu de energie față de media acesteia. Fondul de clădiri rezidențiale și comerciale, publice și private este un mare consumator de energie, reprezentând 40% din consumul total național de energie, potrivit BERD.

În prezent, numai trei parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică. CTPark este în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București. Proiectul a primit finanțare de la BERD și iulie anul trecut. Împreună cu BCR, instituția a acordat un împrumut de 75,8 milioane euro pentru construirea a două noi depozite la CTPark Bucharest West.

CTP a preluat CTPark Bucharest West de la Prologis în 2015, într-o tranzacție estimată la 60 milioane de euro. Parcul este situat la circa 23 kilometri de București, în Bolintin-Deal.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală si de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 3.9 milioane de metri pătrați de spații de clasa A în peste 60 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 615.000 mettri pătrați suprafață închiriabilă situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
ing
berd
ctpark
finantare