Alianța Nissan-Renault a căzut pe locul trei în topul marilor producători auto mondiali

Alianța Nissan-Renault a căzut pe locul trei în topul marilor producători auto mondiali
scris 30 ian 2020

Alianța formată din constructorii auto Nissan Motor Co., Renault SA și Mitsubishi Motors Corp. a suferit anul trecut o scădere semnificativă a vânzărilor, coborând sub liderul Volkswagen AG și numărul doi Toyota Motor Corp. în topul celor mai mari constructori auto ai lumii, informează Bloomberg.

Potrivit cifrelor comunicate joi, alianța Nissan-Renault-Mitsubishi a vândut anul trecut 10,16 milioane vehicule, în scădere cu 5,6% comparativ cu 2018, mai puțin decât cele 10,74 milioane vehicule vândute de Toyota (creștere de 1,4% în ritm anual) și numărul record de 10,97 milioane vehicule (creștere de 1,3%) vândute de grupul Volkswagen. De remarcat că în cifra comunicată de Toyota sunt incluse și vânzările de minivehicule Daihatsu Motor Co. precum și camioanele vândute de Hino Motors Ltd, scrie Agerpres.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

Vânzările globale ale alianței au fost afectate de arestarea lui Carlos Ghosn, fostul președinte director general de la Nissan, care în prezent este acuzat de nereguli financiare în Japonia. Echipa managerială de la Nissan, cel mai mare și mai profitabil partener al alianței, s-a ocupat să își rezolve disputele cu fostul lider, ceea ce a distras atenția de la eforturile destinate relansării operațiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault