Americanii bogați caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa

Americanii bogați caută avioane private cu care să se întoarcă din Europa
scris 12 mar 2020

Companiile aeriene analizează încă implicațiile restricțiilor anunțate de președintele Donald Trump pentru călătoriile dinspre Europa spre SUA, însă unii din cei mai bogați americani au început deja să caute o soluție pentru a se întoarce rapid acasă, transmite Bloomberg.

Industria avioanelor private a primit un val de cereri din partea americanilor care în prezent se află în Europa, chiar dacă operatorii încearcă să obțină clarificări cu privire la modul în care interdicția anunțată de Trump le va afecta operațiunile, scrie Agerpres.

Undă verde: Grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania CITEȘTE ȘI Undă verde: Grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania

"Situația este fără precedent" a declarat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly, care oferă zboruri cu avioane private. "În ultimele ore am primit un număr semnificativ de cereri din partea americanilor care în prezent sunt în Europa și sunt interesați să zboare înapoi în SUA. Am primit și cereri din partea cetățenilor americani interesați să zboare în alte părți ale Europei și spre Marea Britanie, care în prezent este scutită de această interdicție", adaugă Adam Twidell.

Miercuri seară, Donald Trump a anunțat suspendarea, începând de vineri, a tuturor călătoriilor din Europa spre SUA (cu excepția celor din Marea Britanie) în încercarea de a împiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american.

Cei care îndeplinesc astfel de cerințe, și își permit cheltuielile suplimentare, avioanele private oferă cea mai rapid modalitate de a reveni în SUA. Potrivit PrivateFly costul închirierii unui avion privat capabil să zboare pe ruta New York-Paris, precum Dassault Falcon 7X sau Bombardier Global, este de aproximativ 90.000 de dolari pentru un singur zbor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
sua
europa