Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții

Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții
scris 8 feb 2022

Gigantul american Apple a cumpărat AI Music, un startup care creează muzică cu ajutorul inteligenței artificiale, potrivit surselor Bloomberg.

Startup-ul, cu sediul în Londra, a fost fondat în 2016. Tehnologia startup-ului permite crearea sau transformarea unor melodii deja existente în funcție de preferințele urtilizatorului. Spre exemplu, muzica dintr-un joc video ar putea fi modificată pentru a se potrivi mai bine cu starea de spirit a jucătorului.

Europa va lansa un fond de investiții în tehnologie în valoare de mai multe miliarde de euro CITEȘTE ȘI Europa va lansa un fond de investiții în tehnologie în valoare de mai multe miliarde de euro

AI Music, scopul startup-ului este "să ofere utilizatorilor puterea de a alege muzica pe care o vor, editată cu ușurință pentru a se adapta nevoilor personale sau ale ale unei audiențe".

Deși tranzacția nu este una de mari dimensiuni, aceasta este una dintre puținele achiziții făcute de Apple în ultimul an. Penultima achiziție a vizat tot o companie din domeniul muzicii, Primephonic, care oferea până recent un serviciu de streaming. Apple intenționează să transforme serviciul într-o aplicație conectată la Apple Music.

Apple și-a redus semnificativ achizțiile în 2021. Suma investită în preluarea de companii a scăzut, în 2021 comparativ cu 2020, de la 1,5 miliarde de dolari la 33 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai music
startup
ai
inteligenta artificiala
achiztii apple