Apple va produce iPhone 14 în India

Apple va produce iPhone 14 în India
scris 26 sep 2022

Apple Inc a anunțat că va produce în India cel mai recent model iPhone 14, gigantul tehnologic american căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, și al restricțiilor din statul asiatic, care au afectat producția, transmite Reuters.

Luna aceasta, Apple a lansat modelul de vârf iPhone 14, accentul fiind pus pe îmbunătățiri privind siguranța și mai puțin pe noi specificații tehnice, scrie Agerpres.

Polonia se așteaptă să atragă 2,75 miliarde de dolari printr-o taxă excepțională impusă companiilor energetice CITEȘTE ȘI Polonia se așteaptă să atragă 2,75 miliarde de dolari printr-o taxă excepțională impusă companiilor energetice

"Noua gamă iPhone 14 introduce noi tehnologii inovatoare și importante capacități de siguranță. Suntem încântați să producem iPhone 14 în India", se arată în comunicatul Apple.

Săptămâna trecută, analiștii de la J.P.Morgan estimau că la finalul anului Apple va muta aproximativ 5% din producția de iPhone 14 în India și previzionau că aproximativ 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch și AirPod, vor fi fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

"Furnizorii din Taiwan, cum ar fi Hon Hai și Pegatron, joacă un rol cheie în relocarea spre India. Pe termen mediu spre lung, previzionăm că Apple va apela la furnizorii locali din India", susțin analiștii băncii americane.

Luna trecută, Bloomberg anunța, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că Apple lucrează cu furnizorii pentru a majora producția în India și a scurta decalajul în producerea noilor iPhone-uri. Furnizorul Foxconn din Taiwan analizează procesul de transportare al componentelor din China și asamblarea iPhone 14 la fabrica sa de lângă orașul indian Chennai, susține Bloomberg.

În ultima perioadă, Apple a mutat unele centre de producție ale telefoanelor iPhone din China către alte piețe, inclusiv India, unde a început anul acesta să producă iPhone 13, și intenționează de asemenea să asambleze tablete iPad.

India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China.

În august, publicația niponă Nikkei a anunțat că furnizorii Apple Inc sunt în negocieri pentru a produce, pentru prima dată, dispozitivele Apple Watch și MacBook în Vietnam.

Furnizorul chinez al Apple - Luxshare Precision Industry - și compania Foxconn din Taiwan ar fi început testele pentru a produce Apple Watch în nordul Vietnamului.

În trimestrul încheiat în luna iunie, Apple a raportat venituri din servicii ușor sub estimările analiștilor, iar directorul general Tim Cook a recunoscut că grupul se confruntă cu o anumită încetinire, dar a adăugat că se așteaptă ca veniturile să își revină în trimestrul patru. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14