Atos, prezentă și în România, cândva aclamată ca stea în ascensiune, încearcă să obțină 1,2 miliarde de euro ca parte a unui plan de salvare

Atos, prezentă și în România, cândva aclamată ca stea în ascensiune, încearcă să obțină 1,2 miliarde de euro ca parte a unui plan de salvare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 apr 2024

Compania franceză Atos, aflată în dificultate, încearcă să obțină finanțări de 1,2 miliarde de euro pentru planul său de salvare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Compania solicită 600 de milioane de euro în numerar și alte 600 de milioane de euro în linii de credit și garanții de împrumut pentru a-și finanța activitatea până în 2025, potrivit unui plan de restructurare prezentat creditorilor.

VIDEO Superbet devine sponsor principal al echipei braziliene de fotbal Fluminense CITEȘTE ȘI VIDEO Superbet devine sponsor principal al echipei braziliene de fotbal Fluminense

Atos, prezentă și în România, vrea să își reducă datoria cu 2,4 miliarde de euro până în 2026 și vrea să își prelungească cu cinci ani scadențele rămase ale datoriei, a precizat marți compania într-un comunicat.

Bloomberg a relatat anterior că Atos a solicitat cel puțin un miliard de euro ca fonduri noi și că vrea să își reducă datoria la aproximativ jumătate.

Acționarii existenți și investitorii terți pot depune propuneri de finanțare pentru datorii sau capitaluri proprii până la 26 aprilie, a precizat Atos. Până la încheierea unei înțelegeri, Atos a obținut o finanțare intermediară de 400 de milioane de euro de la un grup de bănci și deținători de obligațiuni, la care se adaugă alte 50 de milioane de euro de la statul francez.

Grupul Lukoil, prins la mijloc în procesul de reducere a legăturilor dintre Bulgaria și Rusia CITEȘTE ȘI Grupul Lukoil, prins la mijloc în procesul de reducere a legăturilor dintre Bulgaria și Rusia

Atos, cândva aclamată ca fiind o stea în ascensiune a industriei tehnologice din Franța, se confruntă cu datorii mari - și nu mai are opțiuni pentru a le reduce. Firma are datorii de aproximativ 4,7 miliarde de euro, din care 3,65 miliarde de euro sunt scadente până la sfârșitul anului viitor. Problemele de la Atos, o companie strategică în Franța pe fondul legăturilor sale cu industria militară și nucleară, s-au amplificat după mai multe încercări eșuate de a strânge bani pentru plata datoriilor.

Discuțiile de vânzare a unității de servicii IT tradiționale către EPEI a miliardarului ceh Daniel Kretinsky s-au încheiat fără un acord, iar Airbus a renunțat luna aceasta la un acord de cumpărare a diviziei de big data și securitate cibernetică.

Atos are la nivel global 112.000 de angajați și venituri anuale de circa 11 miliarde de euro.

În România, compania a încheiat anul 2022 cu peste 3.500 de angajați în sediile din București, Brașov, Cluj și Timișoara, ce deservesc mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
datorii atos