Averea lui Musk a crescut la un nou nivel record. Poveste - de la zero cunoștințe despre plasamentele la bursă la peste 1 milion de dolari

Averea lui Musk a crescut la un nou nivel record. Poveste -  de la zero cunoștințe despre plasamentele la bursă la peste 1 milion de dolari

Foto: Automobile Italia/Flickr

scris 21 dec 2020

Averea lui Elon Musk, cofondatorul și directorul general al Tesla, printre altele, a urcat la un nou nivel record vineri, înaintea includerii acțiunilor producătorului de automobile electrice în indicele S&P 500.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Averea netă a lui Musk a crescut cu aproximativ 9 miliarde de dolari, după ce titlurile Tesla s-au apreciat cu circa 6%, la un nou maxim istoric post-divizare, de 695 dolari/unitate.

Musk, care deține aproximativ o cincime din acțiunile Tesla, are în prezent o avere estimată la 167,3 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

De la începutul anului, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 731%, valoarea averii lui Musk crescând cu 139,7 miliarde de dolari în acest interval. Recent, ascensiunea de pe bursă a fost alimentată de așteptările privind creșterea cererii pentru titlurile companiei odată cu includerea acestora în indicele S&P 500.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Șeful Tesla s-a apropiat, astfel, la “doar” 20 de miliarde de dolari de Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a cărui avere netă este estimată la 187,3 miliarde de dolari în funcție de prețul la care au închis acțiunile retailerului vineri.

Averea lui Bezos s-a mărit cu 72,4 miliarde de dolari de la începutul anului.

Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală CITEȘTE ȘI Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală

Musk și investitorii cu prezență îndelungată la bursă nu sunt singurii care au beneficiat de creșterea spectaculoasă a acțiunilor Tesla în acest an.

Brandon Smith, unul dintre fanii lui Musk care au devenit “Teslanaires” (milionari de pe urma investițiilor în acțiuni Tesla), a povestit pentru Bloomberg că avea zero cunoștințe despre plasamentele la bursă când s-a hotărât să investească 10.000 de dolari din economiile proprii în acțiuni Tesla, în 2010.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

A fost prima sa investiție într-o companie, pe care a mărit-o gradual până la circa 90.000 de dolari. În prezent, acțiunile deținute de Smith valorează peste 1 milion de dolari.

“Nu câștig [un salariu de] șase cifre și nu știu nimic despre put (opțiune ce conferă deținătorului unei acțiuni dreptul de a o vinde la un preț determinat – n.r.) și opțiuni. Doar le-am cumpărat și le-am păstrat în tot acest timp. Nu am vândut nicio acțiune niciodată”, spune Smith.

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

O investiție de 5.800 de dolari în acțiunile Tesla realizată în iunie 2010, lună în care au intrat la tranzacționare cu un preț de 17 dolari/unitate, ar valora în prezent 1 milion de dolari. Suma include efectul divizării acțiunilor în proporție de 5 la 1, operațiune care a avut loc la finele lunii august.

Spre comparație, în decembrie 2011 ar fi fost nevoie de o investiție de 8.700 dolari pentru a deveni milionar Tesla în prezent, în decembrie 2015 de 73.200 dolari, iar în decembrie 2019 de aproape 128.000 dolari.

Top 10 cei mai bogați miliardari în dolari la 19 decembrie

Averea lui Musk a crescut la un nou nivel record. Poveste - de la zero cunoștințe despre plasamentele la bursă la peste 1 milion de dolari

Sursa: Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
avere elon musk
indicele miliardarilor
jeff bezos
actiuni tesla
s&p 500
teslanaires