Banca Angliei investighează o posibilă scurgere de informații legată de decizia sa, anunțată joi, de suplimentare a programului de achiziții de obligațiuni

Banca Angliei investighează o posibilă scurgere de informații legată de decizia sa, anunțată joi, de suplimentare a programului de achiziții de obligațiuni
scris 5 nov 2020

Banca Angliei investighează o posibilă scurgere de informații legată de decizia sa, anunțată joi, de suplimentare peste așteptări a programului de achiziție de obligațiuni, cu 150 de miliarde de lire sterline, relatează Bloomberg.

Guvernatorul Andrew Bailey a spus că banca centrală va analiza o informație publicată miercuri seara de ziarul Sun, potrivit căreia instituția urmează să anunțe o majorare cu aproximativ 150 de miliarde de lire sterline (195 miliarde dolari), posibil cu până la 200 de miliarde de lire, scrie News.ro.

Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie CITEȘTE ȘI Bursa din Shanghai a suspendat oferta publică a Ant Group. Compania, cel mai valoros unicorn din lume, voia să atragă 35 miliarde dolari în cea mai mare listare din istorie

Până la urmă, Banca Angliei a anunțat joi dimineața că programul va fi majorat cu 150 de miliarde de lire, depășind așteptările analiștilor, de 100 de miliarde de lire.

Articolul publicat de Sun, care include și detalii referitoare la politicile care vor fi anunțate de ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, în cursul zilei de joi, citează surse neidentificate.

Trezoreria nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Se întâmplă foarte rar ca o informație  referitoare la deciziile cele mai sensibile pentru piață ale Băncii Angliei să fie publicată înainte de a fi anunțată oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
obligațiuni