Bitcoin scade puternic după criticile lui Trump la adresa criptomonedelor

Bitcoin scade puternic după criticile lui Trump la adresa criptomonedelor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iul 2019

Prețul bitcoin s-a prăbușit în ultimele trei zile, mișcare pusă de analiști pe seama comentariilor președintelui american Donald Trump la adresa criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin a pierdut 15% din valoare începând de vineri, scâzând de la circa 11.700 dolari la sub 10.000 de dolari în prima parte a tranzacțiilor de luni. Ethereum și Litecoin s-au depreciat cu 23%, respectiv 17%, potrivit Bloomberg.

Trump a criticat, joi seara, bitcoin și celelalte criptomonede, inclusiv proiectul Libra pregătit de Facebook împreună cu alte 27 de companii. Informațiile despre Libra au susținut revenirea în forță a prețului bitcoin în ultima lună.

Cofondatorul român al ethereum critică intenția Facebook de a intra pe piața criptomonedelor: \ CITEȘTE ȘI Cofondatorul român al ethereum critică intenția Facebook de a intra pe piața criptomonedelor: "Este o mașină de supraveghere și manipulează activ comportamentul oamenilor"

“Nu sunt un fan al bitcoin și al altor criptomonede, care nu sunt bani și a căror valoare este foarte volatilă și bazată pe aer”, a scris Trump pe Twitter. Președintele SUA a avertizat că, în lipsa unui cadru adecvat de reglementare, monedele virtuale pot fi folosite pentru finanțarea activităților ilegale, precum traficul de droguri.

Inițial, prețul bitcoin a urcat cu aproape 7% după comentariile lui Trump, însă ulterior a trecut pe pierdere.

În jurul orei 13:00 astăzi, criptomoneda era cotată la 10.320 dolari, cu 3,1% sub prețul la care a închis ieri. În prima parte a zilei, bitcoin a atins un minim intraday de 9.906 dolari.

“Bitcoin continuă să fie tranzacționat în scădere, în condițiile în care remarcile președintelui Trump pun presiune negativă pe moneda virtuală”, spune Alfonso Esparza, analist Oanda, care estimează că bitcoin ar putea coborî la 8.000 de dolari, scenariu în care ar pierde “tot câștigul obținut în iunie”.

Bitcoin scade puternic după criticile lui Trump la adresa criptomonedelor

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii
pret
donald trump
libra
facebook