Brazilia va continua să importe motorină din Rusia pentru a coborî prețurile la pompă

Brazilia va continua să importe motorină din Rusia pentru a coborî prețurile la pompă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Brazilia va continua să importe motorină din Rusia atâta timp cât aceste importuri ajută la menținerea prețurilor la carburanți pentru automobiliștii brazilieni, a declarat ministrul pentru Mine și Energie, Alexandre Silveira, într-un interviu pentru Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz

Detalii aici

Rusia și-a consolidat poziția de cel mai mare furnizor de motorină al Braziliei în acest an, devansând SUA, a declarat Silveira, care în prezent este la Washington pentru discuții pe tema colaborării în tranziția energetică și care a precizat că nu există presiuni din partea Administrației Biden pentru a opri importurile, scrie Agerpres.

PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Mașinile pe benzină și motorină nu vor mai avea voie în centrul orașului Stockholm. De când intră interdicția

"Dacă importurile de motorină, fie din Rusia fie din orice altă țară, contribuie la menținerea prețurilor interne la un nivel redus, atunci asta nu este un motiv de îngrijorare", a spus Silveira. Există o "înțelegere că țările în curs de dezvoltare trebuie să extindă legăturile comerciale pentru se întări economic și a combate inegalitatea", a adăugat oficialul brazilian.

SUA și aliații săi încearcă să limiteze livrările de petrol și gaze ale Rusiei, pentru a reduce fondurile disponibile Moscovei pentru a purta războiul din Ucraina.

Brazilia a importat și petrol și gaze naturale din Rusia în acest an. Două tancuri petroliere încărcate cu țiței arctic rusesc au descărcat încărcătura în porturi din nord-estul Braziliei la începutul lunii septembrie, după ce în luna mai Brazilia a importat gaze naturale lichefiate provenit din Rusia, potrivit datelor analizate de Bloomberg. 

viewscnt
Afla mai multe despre
motorină
brazilia
rusia