Bulgaria anunță când trece la moneda euro

Bulgaria anunță când trece la moneda euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Bulgaria este pregătită să treacă la moneda euro la începutul anului viitor, a declarat un înalt oficial al Băncii Centrale a Bulgariei, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În primăvară, Ministerul de Finanțe de la Sofia anunța că Bulgaria face eforturi pentru a fi gata să adopte euro până la 1 ianuarie 2025, iar pregătirile și progresele țării în această direcție au fost discutate cu oficialii UE.

Ministerul de Finanțe a dezmințit atunci că s-ar fi discutat la întâlnirile cu oficialii UE amânarea introducerii euro în Bulgaria după 1 ianuarie 2025.

Guvernatorul Floridei a promulgat o lege care permite anularea unor acorduri de dezvoltare convenite cu Disney CITEȘTE ȘI Guvernatorul Floridei a promulgat o lege care permite anularea unor acorduri de dezvoltare convenite cu Disney

"Statutul de membru al zonei euro reprezintă o prioritate pentru țara noastră. Demersurile active ale statului pentru adoptarea monedei unice europene continuă, atât în domeniul tehnic cât și legislativ", au precizat oficialii de la Sofia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria zona euro
bulgaria moneda euro
bulgaria euro