Bundesbank confirmă că Germania se pregătește să intre iar în recesiune tehnică: "Spre deosebire de valurile anterioare, de data aceasta restricțiile nu au lovit doar sectorul serviciilor"

Bundesbank confirmă că Germania se pregătește să intre iar în recesiune tehnică: "Spre deosebire de valurile anterioare, de data aceasta restricțiile nu au lovit doar sectorul serviciilor"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 feb 2022

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, estimează că economia germană a scăzut "considerabil" în trimestrul actual și va intra în recesiune tehnică pentru a doua oară de la debutul pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimul trimestru din 2021, economia Germaniei, cea mai mare din Uniunea Europeană, a scăzut cu 0,7%. Potrivit unui raport lunar al băncii centrale, citat de Bloomberg, economia a scăzut "considerabil" și în trimestrul actual.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Revenirea ar putea fi însă rapidă și ar putea începe în primăvară.

"Spre deosebire de valurile anterioare ale pandemiei, nu doar sectorul serviciilor este lovit de restricții și de schimbarea comportamentului. Absențele personalului din cauza pandemiei vor afecta în mod pronunțat activitatea și în alte domenii", potrivit Bundesbank.
 
Datorită cererii robuste, economia Germaniei și-ar putea reveni puternic în primăvară, atât timp cât presiunile asupra lanțului de aprovizionare se vor diminua în continuare și evoluția pandemiei va fi favorabilă, potrivit raportului citat.

Economia germană a urcat anul trecut cu 2,8%, recuperând din declinul accentuat provocat de pandemie. PIB-ul Germaniei rămâne însă cu 1,5% sub nivelul anterior pandemiei, după ce s-a prăbușit cu 4,6% în 2020. Germania este principalul partener comercial al României.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie germania
crestere economica germania
pib germania
recesiune
pib
declin economic
covid-19 efecte