Capitalizarea de piață a Barclays Plc, diminuată cu patru miliarde de dolari din cauza unei greșeli de tip "fat fingers"

Capitalizarea de piață a Barclays Plc, diminuată cu patru miliarde de dolari din cauza unei greșeli de tip "fat fingers"
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2021

Acțiunile băncii britanice Barclays Plc au înregistrat o cădere de peste 10% în primele minute de la debutul ședinței de tranzacționare de miercuri, cea mai importantă scădere înregistrată intraday în ultimul an, traderii apreciind că cel mai probabil a fost vorba de o eroare de tip "fat fingers" (degete grase- comenzi greșite din cauza unor erori de tastare n.r.), informează Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Titlurile Barclays au înregistrat o volatilitate crescută în jurul orei 8:06 a.m. la Londra, după două tranzacții cu 48.000 de acțiuni la un preț de 168,40 pence per titlu. Cotația acțiunilor și-a revenit după o pauză de cinci minute iar la prânz titlurile Barclays înregistrau o scădere de 0,3% până la 186,32 pence, scrie Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Tranzacțiile eronate care sunt rezultatul unei erori umane, sau chiar al unor logaritmi, sunt denumite deseori "fat fingers", un termen care desemnează situația în care o persoană cu degete supradimensionate poate apăsa un buton greșit pe tastatura calculatorului. Chiar dacă nu este ceva neobișnuit, o eroare de tip "fat fingers" care să afecteze acțiunile unor companii importante cum este Barclays, una din cele mai mari companii tranzacționate public în Marea Britanie, este o raritate.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Greșeala de miercuri a șters, pentru scurt timp, aproximativ 3,2 miliarde lire sterline (4,4 miliarde de dolari) din capitalizarea de piață a băncii britanice.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

În urmă cu doi ani o eroare de tip "fat fingers" a fost vinovată pentru căderea cu 83% a cotației acțiunilor firmei de investiții Matheson Holdings Ltd. din Singapore, iar în 2018 BNP Paribas Securities a fost considerată vinovată pentru o serie de ordine greșite care au șters aproape 10% din valoarea de piață a companiei taiwaneze Formosa Petrochemical Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
fat fingers