Bitcoin a atins un nou record, aproape de pragul de 65.000 de dolari. Coinbase, evaluare la 65,3 miliarde dolari

Bitcoin a atins un nou record, aproape de pragul de 65.000 de dolari. Coinbase, evaluare la 65,3 miliarde dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 apr 2021

Bitcoin a atins un nou record, aproape de pragul psihologic de 65.000 de dolari, susținută de listarea Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Moneda a urcat miercuri la maximul istorc de 64.829 de dolari, potrivit datelor Coindesk.

FOTO Un portret realizat de Pablo Picasso muzei și amantei Marie-Thérèse Walter, de vânzare la Christie\'s CITEȘTE ȘI FOTO Un portret realizat de Pablo Picasso muzei și amantei Marie-Thérèse Walter, de vânzare la Christie's

Platforma Coinbase, care a anunțat anterior că vizează o listare tehnică (fără lansarea unei oferte publice în prealabil) pe bursa Nasdaq, va intra la tranzacționare astăzi.

"Este un pas imens pentru industrie", a afirmat Mati Greenspan, fondator Quantum Economic, la Bloomberg TV.

Prețul de referință pentru listarea Coinbase a fost stabilit la 250 de dolari/acțiune, ceea ce evaluează serviciul de schimb pentru criptomonede la 65,3 miliarde dolari, însă compania are potențialul de a depăși acest nivel.

Fondată în 2012, Coinbase are circa 56 de milioane de utilizatori în peste 100 de țări. Doar în primul trimestru, compania a câștigat circa 13 milioane de noi utilizatori. Printre cei mai mari acționari ai companiei americane se numără Andreessen Horowitz, Tiger Global Management, Ribbit Capital, Union Square Ventures și cofodatorul companiei, Frederick Ernest Ehrsam III. În 2018, compania a preluat echipa Memo.AI, un startup american fondat de trei români.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
coinbase
listare coinbase
listare criptomonede
bitcoin 65.000
monede digitale
bitcoin pret
record bitcoin