Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 1.200 de miliarde de dolari; Afacerile bizare sunt înfloritoare

Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 1.200 de miliarde de dolari; Afacerile bizare sunt înfloritoare
scris 28 dec 2019

O prezență uriașă pe rețelele de socializare, o melodie de succes despre o familie de rechini și o colecție înfloritoare de vechituri auto sunt câteva dintre mijloacele care au permis acumularea unor averi impresionante în 2019, la nivel mondial, relatează Bloomberg, citată de News.ro.

Kylie Jenner a devenit cea mai tânără miliardară prin eforturi proprii după ce compania sa, Kylie Cosmetics, a semnat un parteneriat exclusiv cu Ulta Beauty. Jenner a vândut ulterior o participație de 51% la compania sa, pentru 600 de milioane de dolari.

La aproape două luni de când echipa Washington Nationals a câștigat primul campionat World Series, oamenii cântă încă refrenul ”Baby Shark, doo-doo doo-doo doo-doo”. Familia coreeană care a contribuit la popularizarea cântecului viral are în prezent o avere de circa 125 de milioane de dolari.

Până și rablele auto s-au dovedit a fi o comoară. Willis Johnson, un american nativ din Oklahoma care a fondat compania Copart, a acumulat o avere de 1,9 miliarde de dolari construind o rețea de garaje pentru vânzarea de automobile avariate.

HARTĂ Avertizare meteo: Intensificări ale vântului și precipitații în întreaga țară. Cod galben de ninsori abundente în Moldova, în Carpații Meridionali și de Curbură CITEȘTE ȘI HARTĂ Avertizare meteo: Intensificări ale vântului și precipitații în întreaga țară. Cod galben de ninsori abundente în Moldova, în Carpații Meridionali și de Curbură

Apariția acestor averi atipice scoate în evidență câți bani au acumulat super-bogații lumii în 2019. Și, cu cât erau mai bogați aceștia la începutul acestui an cu atât mai bogați au devenit. Potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor, cei mai bogați 500 de oameni ai lumii și-au mărit averile cumulate cu 1.200 de miliarde de dolari, respectiv cu 25%, la 5.900 de miliarde de dolari.

Astfel de creșteri vor amplifica în mod sigur dezbaterile deja intense despre creșterea inechităților legate de avere și venituri. În Statele Unite, cei mai bogați 0,1% dintre oameni dețin o parte mai mare ca oricând din averile totale de după 1929, ceea ce i-a determinat pe unii politicieni să ceară o restructurare radicală a economiei.

”Acumularea de averi de un număr mic de persoane are loc cu prețul vieților oamenilor”, a afirmat reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez, care se descrie drept o socialistă democrată, într-un tweet publicat pe 12 decembrie, zi în care au avut loc alegerile din Marea Britanie.

Cu toate acestea, înfrângerea laburistului Jeremy Corbyn, a cărui campanie a inclus atacuri la adresa miliardarilor și apeluri pentru ”rescrierea regulilor economice”, avanjează marile averi.

Miliardarul francez Bernard Anault a realizat în 2019 cea mai mare creștere a averii, cu 36,5 miliarde de dolari, acesta devenind al treilea cel mai bogat om din lume conform indicelui Bloomberg și unul dintre cei trei miliardari ale căror averi sunt de cel puțin 100 de miliarde de dolari.

În total, doar 52 de persoane incluse în indicele Bloomberg au înregistrat scăderi ale averilor în 2019.

Averea lui Jeff Bezoz, fondatorul Amazon.com, a scăzut cu aproape 9 miliarde de dolari, dar acest lucru s-a întâmplat în urma divorțului de MacKenzie Bezos. Titanul comerțului electronic este încă cel mai bogat om din lume, după creșterea de joi a acțiunilor Amazon. Compania a raportat un sezon record al sărbătorilor de iarnă, cu miliarde de produse livrate și cu vânzarea a zeci de milioane de dispozitive ale Amazon, precum EchoDot.

Miliardarii lumii au devenit mai bogați. În China apar câte 2 noi miliardari în fiecare săptămână CITEȘTE ȘI Miliardarii lumii au devenit mai bogați. În China apar câte 2 noi miliardari în fiecare săptămână

Câștigătorii anului 2019

Cei 172 de miliardari americani din indicele Bloomberg și-au mărit averile cu 500 de miliarde de dolari. Averea lu Mark Zuckerberg a crescut cu 27,3 miliarde de dolari, iar cea a lui Bill Gates cu 22,7 miliarde de dolari.

Numărul chinezilor prezenți în indicele Bloomberg a crescut la 54, fiind pe locul al doilea după Statele Unite. He Xiangjan, fondatorul celui mai mare exportator de aparate de climatizare din China, a reușit cea mai mare creștere a averii, cu 79%, la 23,3 miliarde de dolari.

Averile celor mai bogați oameni din Rusia au crescut cu 21%, respectiv cu 51%, susținute de redresarea activelor de pe piețele emergente, de la valute la acțiuni și obligațiuni, după scăderile din 2018.

Soros și alți miliardari americani susțin că vor introducerea unei taxe pe averea superbogaților. Măsura, estimată să genereze venituri de 3.000 miliarde dolari în 10 ani CITEȘTE ȘI Soros și alți miliardari americani susțin că vor introducerea unei taxe pe averea superbogaților. Măsura, estimată să genereze venituri de 3.000 miliarde dolari în 10 ani

Perdanții anului 2019

Averea personală a lui Rupert Murdoch a scăzut cu aproximativ 10 miliarde de dolari, în urma distribuirii sumei obținute din vânzarea activelor Fox către Walt Disney celor șase copii ai săi, transformându-i în miliardari.

Averea lui Thomas Peterffy, proprietarul Interactive Brokers Group, a scăzut cu 2,1 miliarde de dolari, investitorii analizând o piață reconfigurată a afacerilor de brokeraj, după ce compania concurentă Charles Schwab a eliminat comisioanele și a convenit preluarea TD Ameritrade Holding Corp.

Averea lui Adam Neumann, fondatorul companiei WeWork, a făcut implozie, cel puțin pe hârtie, în urma scăderii valorii de piață a companiei de la 47 miliarde de dolari la începutul anului, la numai 8 miliarde de dolari. Cu toate acestea, pachetul de salvare oferit companiei de SoftBank Group, principalul său acționar, a păstrat intact statutul de miliardar al lui Neumann.

Miliardari noi

White Claw, care a fost hitul verii între mileniali, a contribuit la creșterii averii nete a lui Anthony von Mandl la 3,6 miliarde de dolari.

Livrările de mâncare s-au dovedit profitabile pentru Jitse Groen, a cărui avere netă a crescut la 1,5 miliarde de dolari datorită dezvoltării companiei Takeaway.com.

Popularitatea laptelui de soia a conferit unor opt membri ai familiei Lo din Hong Kong o vere cumulată de 1,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogati
averi
afaceri bizare