Christine Lagarde, BCE, încrezătoare că inflația este sub control

Christine Lagarde, BCE, încrezătoare că inflația este sub control
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a indicat că este probabilă o reducere a dobânzilor luna viitoare, creșterea rapidă a prețurilor fiind acum în mare parte ținută sub control, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Dacă datele pe care le primim consolidează nivelul de încredere pe care îl avem - că vom ajunge pe termen mediu la o inflație de 2%, care este obiectivul nostru, misiunea noastră, datoria noastră - atunci este o posibilitate ridicată a unei decizii de politică monetară la reuniunea din 6 iunie", a declarat șeful BCE, într-un interviu acordat postului irlandez de televiziune RTE One.

VIDEO Pasagerii din avionul companiei Singapore Airlines afectat de turbulențe au ajuns într-un final la Singapore. Din 2009 până în 2018, turbulențele au reprezentat mai mult de o treime din accidentele aeriene raportate CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii din avionul companiei Singapore Airlines afectat de turbulențe au ajuns într-un final la Singapore. Din 2009 până în 2018, turbulențele au reprezentat mai mult de o treime din accidentele aeriene raportate

"Sunt într-adevăr încrezătoare că avem inflația sub control. Previziunile pentru 2025 și 2026 arată că suntem aproape de țintă, dacă nu chiar ajungem la țintă. Deci, sunt încrezătoare că am ajuns la o fază de control", a adăugat Lagarde.

Membrii Consiliului guvernatorilor BCE refuză să se angajeze pe o anumită cale privind dobânzile, o opinie împărtășită de Lagarde în interviul acordat RTE One.

Într-un interviu separat acordat publicației germane Handelsblatt, președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a cerut prudență după o posibilă primă reducere a dobânzilor, scrie Agerpres.

"Nu ar trebui să reducem dobânzile în grabă și să punem în pericol tot ce am realizat, incertitudinile încă sunt ridicate. Deci, chiar dacă sunt reduse pentru prima dată dobânzile în iunie, asta nu înseamnă că la următoarele reuniuni de politică monetară procesul trebuie să continue. Nu suntem pe pilot automat", a declarat președintele Băncii centrale a Germaniei.

Inflația în zona euro s-a situat la 2,4% în aprilie, iar analiștii se așteaptă să ajungă la ținta BCE de 2% până în semestrul doi din 2025. 

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
bce