Clienții Credit Suisse au retras 88 de miliarde de dolari în câteva săptămâni, pe fondul prăbușirii încrederii

Clienții Credit Suisse au retras 88 de miliarde de dolari în câteva săptămâni, pe fondul prăbușirii încrederii

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 nov 2022
Clienții Credit Suisse au retras 84 de miliarde de franci elvețieni (88,3 miliarde de dolari) de la bancă în primele săptămâni ale trimestrului, subliniind îngrijorările cu privire la eforturile de restructurare a băncii după ani de scandaluri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank și Fondul Român de Contragarantare, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Banca elvețiană a avertizat miercuri că se va confrunta cu o pierdere de până la 1,5 miliarde de franci elvețieni (1,6 miliarde de dolari) în ultimele trei luni ale anului, parțial ca urmare a scăderii fondurilor clienților la divizia de administrare a averilor și activelor de la începutul lunii octombrie. Ar putea fi cel mai grav exod de la criza financiară încoace, potrivit Bloomberg. 
Averea lui Elon Musk a scăzut la nivel record. Acțiunile Tesla, la minimul ultimilor 2 ani CITEȘTE ȘI Averea lui Elon Musk a scăzut la nivel record. Acțiunile Tesla, la minimul ultimilor 2 ani

Ieșirile de fonduri de la clienții internaționali ai diviziei de wealth management au fost cele mai severe, reprezentând 10% din activele gestionate în această perioadă, a precizat banca. "Aceste ieșiri s-au redus substanțial față de nivelurile ridicate din primele două săptămâni ale lunii octombrie 2022, deși nu s-au inversat încă". 

Acțiunile au scăzut cu până la 6,2% miercuri, coborând sub minimul record de închidere atins la sfârșitul lunii septembrie. 
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
rerageri fonduri